Pages

Saturday, January 31, 2015

CACING CELAH BATU

Bismillah
Otw ke seremban ngantar azhan fikry..
Moh le kita layan gambar kek yang diorder teman blog pembaca senyap( silent reader)

azhan teringin nak makan mee mamak..masa tengah makan seorang mak cik tegur,"macam kenallah kamu ni.." rupanya guru sekolah lama..cikgu yang kenal anak murid..anak murid malu-malu kangaroo...

Antara tempahan kek yang mendapat sambutan entah kek yang keberapa nntthh..oreo kek.murah sangat kek aku ni..harga mampu milik..cuma Rm65...1kg...

 keju kek Rm65 for 1kg juga mampu milik...

Dah delivery pun..baru tadi pelanggan msg.."kek kak nor semua orang kata best..tq for the taste"..
'tq ita.... "

Cacing celah batu pun ada rezekinya, inikan pula manusia makhluk sebaik-baik ciptaan, pasti ada rezeki yang luas. Justeru, tak perlu khuatir,ragu,risau,gelisah tentang rezeki. Rezeki datang daripada Allah, mintalah kepadaNya- bukan menghamba diri kepada makhluk sehingga lupa Pemberi Rezeki...

18 comments:

  1. knor, sebiji kek pun dah rm65, kalau 2, 3, 4 5 biji sari...wow, kalah org makan gaji tu knor

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. dlm seminggu ada 3/4 biji... taklah hri2.

      Delete
  2. Wah.. saya terliur tgk kek knor ni. Ai. Berbakat dan alhamdulillah knor pandai gunakan bakat yang dikurniakan. Betulkan, cacing dalam batu pun dapat hidup, kita yang bebas ni patutnya lagilah buat yang baik drp tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah
      sikit2 tu bolehlh aish...

      Delete
  3. angah..please bukak Family Cake House..dah layak dah tu bergelar busineess women officially.

    ReplyDelete
    Replies
    1. good idea tk terfikir plk... hihi
      IN shaa Allah.

      Delete
  4. mmg berbaloi lah harga kek tu kak Nor...sekali pandang mmg terliur lah

    ReplyDelete
  5. Assalam..

    Bersua kembali sahabatku...kek keju..menawan kalbuku...

    ReplyDelete
  6. saya baru aja baca cerita kat entry akak yg semalam kot ( pasal jenazah yg dipermudahkan urusan)..baru nak komen, dah tak boleh komen rupa rupanya :)

    ReplyDelete
  7. best nya harga kek tu... next time kalau hantar kek tu hantar kan sekali business card.. so kalau sapa2 makan kata sedap suruh bagikan jer business card tu... yer tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg ni sng jer hujung jari..wassapkn ada..

      Delete
  8. assalamualaikum...nampak sedap sangat kek tu..terliur!delivery sampai ke mana?betul tu,kita manusia ni, asal rajin berusaha, mesti ada rezekinya.

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)