Pages

Wednesday, July 13, 2016

RAHMAT SYAWAL


Dah raya ke berapa ni syawal 8 ye..huhu nak buat tempahan lepas raya pulak ni..minggu dpn kita start ye..tunggu tau sapa2 yg order tu..maaflah tutup awal tempahan so ramai yg terkejut...so depa bls dendam tempah lepas raya pulak..knor nak rest lelama pun tak bolehhh..😅

Raya pertama kita orang biasa2 jer seronok kami2 ja,seperti biasa muram,tak seronok tiap tahun sama jer maklum nak menumpang kasih sayang orang tak dapat...tak sama mcm family sendiri,adik beradik sendiri...betul2 memualkan...lemau semuanya...😢😢😢.mak2 udah kilauan takpe..udah biasa raya suasana dingin..sambutan dingin semuanya dingin walau cuaca panas diluar..

Kami lebih happy beraya rumah kenalan, rasa di layan. 😄
Kita berhusnozon jerlah ye...mungkin kami ni bukan sapa2,tak penting pun..

Tàpi kami tetap happy  beraya rumah sendiri..jamu tetamu,adik beradik knor,saudara mara knor,kawan2 yg tak henti datang bertandang...syukur rahmat syawal.

Alhamdulillah adik beradik knor ramai..walau masing2 ada family sendiri,ikut suami masing2,tapi kami tetap beraya sama2..

Bertandang yg dekat2 dulu baru jauh2..sbb kalau sakit cari yg dekat2kan..bukan yg jauh2 tu..betul tak.?..nak minta tolong cari yg dekat juga...harap maklum.

Masak bagi orang makan sangat2 best..dari syawal 2 hingga syawal 7...setiap kali jamu orang makan knor kenyang dah...tak makan pun kenyang...rahmat syawal.


Manggo pana cota


 Pudding roti berkeju

Ayam penyet masih dlm poroyok stimkan dulu n lepas tu goreng bila dah empuk dlm kuah lemak (ayam penyet in progress )

 Masak merah udang

 Ayam masala

 Nasi daging
 Nasi Arab



Alhamdulillah saya kongsi2 rezeki. ..ini jer yg mampu....
Banyak lagi masakan yg tak sempat di capture..jangan mual plk ye kawan...nak resepi minta jer....hahh😅😅

Minggu bz jumaat ni nak buat tempahan untuk 100 orang makan..jamuan raya2 gitu.syukur selalu.

Hakikat rezeki bukan apa yang tertulis dalam angka, tapi apa yang telah dinikmati..





Labels

rezeki (8) hadiah (4) sakit (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)