Pages

Sunday, June 19, 2016

DAH BESAQ ANAK RUPANYA



Patutlah tahun ni tak ada mood nak shopping baju raya rupanya banyak buat persiapan budak bawah ni...kalut sungguh heihhh... shopping barang2 azhan sambil tu depa dok pasang lagu lagu raya..seronok sgguh tengok depa beli baju graya..ni sampai la dok kalut buat tempahan..

Semalam dah selesai pun daftar budak bawah ni..asasi setaun kat MMU Cyberjaya.

Seminggu sesi suai kenai pahtu sambut graya...


Dah besaq anak ayah noh..masa kecik,remaja azhan sebiji muka ayah..kalau adik nak tengok muka tua esok lagu mana..tengoklah ayah lagu tulah...😅..ayah proud of you tau dikkk...ayah saja tak habak..


Dah besaq anak mak ni,lepaih ni tak daklah orang nak tulung lipat kain,kemaih tilam bantai semua..baring2 kat riba lepaih solat..belajaq elok2 noh..orang taja jangan buat main..
Nilah kwn azhan ingat lagi tak shahriz..dari sekolah men biasa hingga masuk sek asrama (saser )masih bersama hingga masuk U pun tetap sama lagi dibawah tajaan yg sama juga...main futsal sama2,pergi mana2 sama2..kami mak pak pun dah kenai sgt dah..boleh sembang mcm2..

Semoga azhan dan shah berjaya dunia akhirat Amin.

Labels

rezeki (8) hadiah (4) sakit (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)