Pages

Tuesday, February 3, 2015

HAZELNUT CREAM/PASTE

Bismillah
Inilah rupa Hazelnut paste...

 Hanya 1sdb hazelnut cream untuk 1 keping bar coklat anggaran 1kg coklat
rasa sedikit manis dan sedikit pahit


kepada pembaca blog aku yang sanggup call/msg aku semata nak tahu mengenai hazelnut paste ni..jenuh cari merata tak jumpa katanya..keyword resepi homemade coklat pun tranding sokmo...
katanya resepi aku lain pada yang lain....so diorang nak cuba kelainan itu...

Dan aku dah janji lama nak buat n3 mengenai hazelnut cream ini....untuk makluman kat tempat aku adalah jual,tak tahulah tempat korang...memang tak semua kedai bahan mentah kek dan biskut ada jual...rasanya tak payah guna hazelnut cream pun coklatnya tetap sedap kalau kena gayanya...
kalau tak jumpa juga aku syorkan korang buat sendiri krim hazel ni..caranya goreng hazelnut( tanpa minyak) yang dah di buang kulit kemudian kisar.semasa kisar letakkan sedikit butter..selamat mencuba...

 100gm Rm7.90
p/s selamat berniaga coklat ala cadbury ..lepas ni semua coklat korang compom sedappp...




13 comments:

  1. Sedap tengok tu KM.. nanti nak cuba cari dulu kat Shah Alam ni ada tak jual Hazelnut cream ni :)

    ReplyDelete
  2. Nor jenis pandai mengolah memang serba boleh
    Jenis macam kakak ni kalau boleh nak yg dah ada siap terus guna:)

    ReplyDelete
  3. Tengok gambar tu nak cedok terus guna sudu je rasanya.. ;)

    ReplyDelete
  4. Ooo... Alkisahnya.
    Moga bertambah2 pahala hingga ke liang lahad atas perkongsian ni K.Nor.
    Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah
      sama2 MM.
      alahai tak ada apa pun....

      Delete
  5. tksih banyak2, kak ruby pun nak cari gak lah....

    ReplyDelete
  6. lazat upanya...kat area umah ni ada kedai jual bahan2 masakan...nk cari gak :)

    ReplyDelete
  7. nak tanya..saya dah ada jem coklat. blh tak sy campur hazel nut paste ni kat jem coklat tu terus utk buat jem tu rasa mcm nutella? campur terus dan gaulkan atau mcm mn??
    mohon tunjuk ajar..newbei ni..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)