Pages

Wednesday, October 1, 2014

WAKIL SEKOLAH WALAU LELAH


Bismillah

Dah dua minggu iman menjalani latihan bola jaring...dua minggu juga aku ulang alik jadi tukang hantar...apa pun tak boleh buat...semua kerja kena selesai sebelum petang....
apa nak buat ku turutkan jua...semalam separuh akhir menang dan hari ini kena lawan lagi peringkat akhir....harap menanglah ye iman dan rakan-rakan...

mama pun dah letih ni..projek raya nak buat lagi,mana projek anak asrama lagi ni...udah-udahlah ye..mujur tempahan berakhir hari ni...nak delever lagi...!!feeling tired.

 Muka iman pagi tadi...teruja campur malu..

sebelum melangkah keluar aku pastikan iman guna inhaler dulu,takut-takut masa main semput pula..setakat ini alhamdulillah cergas sahaja..bab makan pagi yang payah...cuma makan kismis tujuh biji..

semput-semput pun ada hati bersukan tu yang aku bangga sangat ni....

Jangan tak tahu adibah pernah dapat pingat emas dalam female sparring, azhan pula cuma dapat pingat gangsa ..bila diorang gaduh inilah modal adibah,"hei,kakak dapat pingat emas tau,adik tu ingat sikit, dapat gangsa jer..."

pingat emas adibah

adibah juga pernah dapat pelajar terbaik muzik...entahlah macamana boleh terjebak dengan kelas piano selama dua tahun..mungkin lebih kepada hendak merangsang otak dalam matematik kut....piano kalau main boleh semput juga ke?...


ini gambar terbaru adibah bermain lumpur ketika berhulu camp....katanya semua aktiviti dia masuk, masuk hutan tebal di waktu malam juga..yang mana satu adibah ni...?

azhan dengan muhammad suka bola sepak..tak cukup padang, dalam rumah pun jadi padang bola...termasuk iman join sekali main bola sepak...lepas tu bila semput memasing cari inhaler...
kataku pada iman tadi nyawa iman ada dalam poket ..jangan lupa bawa...


13 comments:

  1. AKTIFNYA ANAK-ANAK KAK NOR... ANAK-ANAK YG BIJAK TU KAK...

    ReplyDelete
  2. Kesian kalau anak-anak yg lelah ni Nor. Apa lagi kalau yg sebenarnya berkebolehan/aktif tapi ada masa tersekat dek kerana lelah. Kena selalu bawa 'nyawa' dlm poket ye - kesian..

    ReplyDelete
  3. Bangga ngan dorang nie..wpun ade penyakit lelah namun semangat bersukan & aktif tuh mengalahkan mereka yg fit..harap anak2 sy pun pandai bersukan cam anak2 knor inshaallah

    ReplyDelete
  4. Knor antara suami dengan Knor mana satu yg terer sukan ni sampai anak anak pun menurun hehe...oKje agak mesti Knor ni hehe

    Piano ni kalau masa okje kecik kecik dulu sepupu yg kaya je belajar tau. Ingat lagi pergi rumah pakcik siap ada cikgu datang ngajo piano...mmg jakun sungguhlah dulu

    ReplyDelete
  5. hainom OKje-betul,mmg knorlah orgnya..hehe..bola jaring,badminton..hitam betul kulit masa tu..suami pula ahli muzik..ngtop dulu2..masih ada peminat..hehe itu dulu..rock kapak..kumpulan apa tak yahlah bg tau..nti okje google pula..sbb viewnya beribu2 lemon.

    ReplyDelete
  6. Bangganya auntie dengan iman....auntie doakan iman sentiasa dalam lindungannya...

    KNor, nak tergelak tau main piano boleh semput hehehhe....bagus main piano utk merangsang otak :):)

    ReplyDelete
  7. baru jer tadi dpt tau, pasukkan iman kalah...

    tkpe iman, mama kalah pun sokong... utk perlawanan akn dtg in sha Allah.

    permulaan yg bgussss...

    ReplyDelete
  8. wah...aktif anak2 knor...bagus mcm tu...cergaskan otak...

    ReplyDelete
  9. sime darby + promoted content tuk knor :)

    ReplyDelete
  10. singgah sini sat...tetiba tgk gaya cik Epal tu sama pulak ngan gaya iman hehe comey

    ReplyDelete
  11. Bestnya anak2 akak semua berbakat dan aktif ... macam2 bakat diorang.. lain kali kongsikan cara nak pupuk minat anak ke arah benda2 ni ya..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)