Pages

Wednesday, October 29, 2014

"Asyik-Asyik"...


Asyik-asyik buat n3 pasal makan..makan..makan dah tak ada perkara lain ke Nor?nampak sangat fikir pasal makan jer ye...pagi petang makan..ingat sikit Nor ada orang yang tak makan dua tiga hari tau....

aku masak,ingat aku kuat makan ke...!!!
akulah orang paling sedikit makan,paling banyak masak....boleh percaya ke?

 
inilah kerja setiap hari ajar anak mengaji....dengar hafazan iman..perhati solat dia..ajar budak bawah ni juga,kartun tetap di hati dia...baca walau dimana pun....

en abang tak mau kalah juga sibuk study nak exam sabtu ni sem dua..in sha Allah abang boleh..

p/s  untuk mencuci hati antara aktiviti terbaik adalah dengan mencuci tandas. mengikut sesetengah pendapat ianya dapat membasuh kesombongan pada hati.en suami rajin cuci bilik air.

12 comments:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    sory x sempat nk komen anum bz hari ini

    ReplyDelete
  2. sama la kita kak.... mmg suka masak, tapi saya suka makan....hahaha itu yg gebu kemain lagi..

    ReplyDelete
  3. saya plak masak ikut mood, makan tak ikut mood. main balun wahahaha. naik timbang, stress. haha

    ReplyDelete
  4. Saya setuju. Yg sanggup bersihkan tandas, selalunya tak akan ego. :)

    Good luck buat En. Abang, moga dipermudahkan urusan, berjaya cemerlang..Insya Allah

    ReplyDelete
  5. Kakak suka makan Nor tapi sendiri kena masak. Kalau malas makan luar hihi...

    ReplyDelete
  6. saya suka cuci toilet kalau saya marah sgt..amik tuala terus ddk dlm bilik air..

    ReplyDelete
  7. p/s boleh je buat dgn ketupat segera tp 'kurang bau asli' ketupat la ;-)

    ReplyDelete
  8. kak,

    hehehhehe tergelak saya kak....kita samalah org yg bussy kat dapur nie tak makan pon tak per rasa kenyang semedang:)

    good luck utk 'abg sayang' akak jugak.

    ReplyDelete
  9. mengajar agama mmg elok dilakukan oleh ibu bapa sendiri . dah nama pompuan , mmg masak je la ...

    ReplyDelete
  10. Saya tolong masak sebulan cuma 4-5 kali je...kebanyakan tolong makankan

    Tgok suami K.Nor tu, tahu tak gambarnya disnap secara curi2?

    Dan saya respek betul org yg nak sambung belajar ni,sebab saya memang tak minat langsung nak belajar lagi

    Semoga semua anak,suami,knor berjaya mengejar cita2 masing2.

    ReplyDelete
  11. Mat Som-amin tq cikgu..

    en somi tk suka bergmbar, bila kita ambil curi2,bila ada bunyi bru dia dgr... senyum ajelh...


    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)