Assalamualaikum semua......
Tempoh hari tengok sahabat buat epok-epok gergasi,siapa lagi kalau bukan OKje
Nak cuba jugalah,kita alih bahasakan sikit le..kalau okje guna inti karipap,aku pula guna coklat n pisang....saja buat untuk minum petang...
roti pratha dah beli ,coklat juga dah ada...pisang memang ada sokmo...
bahannya:
roti pratha
pisang montel
coklat masakan
kuning telur
gula halus
roti pratha berbentuk bulat jadi aku potong ikut saiz empat segi tepat..tak adalah tepat mana pun...
isilah kat dalam tu pisang n kepingan coklat n tutup dengan lapisan yang kedua..lepas tu tekapkan dengan garpu....macam cikgu okje ajar tu...lepas tu sapukan dengan kuning telur guna berus pun boleh,kalau tak nak guna berus guna sudu pun boleh, macam cikgu kita tu ajar..
makan cicah kari pun sedappp....
Tempoh hari tengok sahabat buat epok-epok gergasi,siapa lagi kalau bukan OKje
Nak cuba jugalah,kita alih bahasakan sikit le..kalau okje guna inti karipap,aku pula guna coklat n pisang....saja buat untuk minum petang...
roti pratha dah beli ,coklat juga dah ada...pisang memang ada sokmo...
bahannya:
roti pratha
pisang montel
coklat masakan
kuning telur
gula halus
roti pratha berbentuk bulat jadi aku potong ikut saiz empat segi tepat..tak adalah tepat mana pun...
isilah kat dalam tu pisang n kepingan coklat n tutup dengan lapisan yang kedua..lepas tu tekapkan dengan garpu....macam cikgu okje ajar tu...lepas tu sapukan dengan kuning telur guna berus pun boleh,kalau tak nak guna berus guna sudu pun boleh, macam cikgu kita tu ajar..
ini kepingan coklat tau,bukan belacan ye...belacan next n3...
makan cicah kari pun sedappp....
Ha..tu dia.. bila tauke kek yg buat memang hebat la.. lain drp yang lain..
ReplyDeletesedapnya
ReplyDeleteKalau dah yg menggubahnya pakar di dapur apa pun jadi aje...
ReplyDeletemenarik idea nie..sy cam tak pernah makan kot epok2 maklumlah jakun kan...heheh..tp tgk knor buat nie rs nak buat jgk sbb roti paratha mmg hari2 buat...mungkin sy nak buat inti keledek kari pun sodap jgk kan...sbb sy tak pernah mkn paratha ngan coklat..jakun kah..*()*
ReplyDeletekita yg buat dierkan kak... sedap betul nampaknyer tu ... !
ReplyDeletekalu cicah kari tu x yah ckp la kak...mmg ummmppphhhh
ReplyDeleteMacam sedap aje. Pandai akak masak..
ReplyDeleteWah! idea baru ni...asek inti pedas jerkan...kita tukar coklat dan pisang pulak...western sikit...kan..
ReplyDeleteKnor....amboiiiii....cikgulah sangat hikhikhik.....
ReplyDeleteMcm teringin jugak nak trylah.....kena try ni sebab tokey dapur yg ajarkan hihi
Knor...hari tu okje beli yg flakey tu yg lain rasa dia kot
Delete