Pages

Thursday, September 19, 2013

Tak sanggup nak tengok pun



Sujud lah sebagaimana kau mahu mengadap ke mana kau suka !

Lihatlah amalan puak syiah yang menunjukkan kesesatan & mempermainkan ibadah pada Allah !

Ada tak yg lebih sesat ?
Lihat photo cara sujud syiah !!




Firman Allah swt dlm surah al An'am ayat 70, mafhumnya , “Dan tinggalkanlah orang-orang yang menjadikan agama mereka sebagai main-main & senda-gurau, & mereka telah ditipu oleh kehidupan dunia. Peringatkanlah (mereka) dengan Al Qur'an itu agar masing-masing diri tidak dijerumuskan ke dalam neraka, kerana perbuatannya sendiri. Tidak akan ada baginya pelindung & tidak (pula) pemberi syafa`at selain daripada Allah.Dan jika ia menebus dengan segala macam tebusan pun, niscaya tidak akan diterima itu daripadanya. Mereka itulah orang-orang yang dijerumuskan ke dalam neraka, disebabkan perbuatan mereka sendiri. Bagi mereka (disediakan) minuman dari air yang sedang mendidih & adzab yang pedih disebabkan kekafiran mereka dahulu.”

Dalam surah al hijr ayat 11, pula Allah Swt berfirman, “Dan tidak datang seorang rasul pun kepada mereka, melainkan mereka selalu memperolok-olokkannya.”



sumber fb :Ustaz Zahazan Mohamed

Ya ALLLAH, berilah kefahaman kepada kami tentang agama mu supaya dapat kami amalkan sebagaimana yg telah kau utuskan oleh kekasihmu Rasulullah saw. Ameen

21 comments:

  1. ya Allah takutnya. moga kita dalam lindungan Allah selalu

    ReplyDelete
  2. Moga Allah melindungi kita semua dari kesesatan dan ancaman Syiah ni.

    ReplyDelete
  3. semoga iman kita kita tetap utuh...

    ReplyDelete
  4. semoga kita sentiasa dalam lindungan Allah swt

    ReplyDelete
  5. terima kasih berkunjung ke blog saya, ni kunjungan balas dan dah follow balik.. Selamat berkenalan, insyaallah, kalau ada masa saya akan selalu singgah di sini

    ReplyDelete
  6. minta dijauhkan kita dan seluruh umat mukminin dan mukminat dari kesesatan yang macam ni

    ReplyDelete
  7. aduh.. bagi yang jahil hope jangale terikut dgn ajaran yg menyesatkan kalu boleh

    ReplyDelete
  8. sekarang nie semakin merebak ajaran mereka

    ReplyDelete
  9. satu persoalan..kenapa baru srkang isu syiah diperbesar2kan...sedang dah berzaman mrk wujud..seingat sy bertahun dl ustaz asri dlm blog beliau ade kemukakan isu syiah nie secara terperinci..
    sorry bkn nak tembak ssp atau sebelahi syiah, cuma wonder jer.

    ReplyDelete
  10. ni br sujud..amalan2 lain? tentu lg menyesatkan

    ReplyDelete
  11. Allahhuakbar...kenapa smpai mcmni

    ReplyDelete
  12. Masya-Allah... terkejut kakak Nor!
    Moa aqidah kita tak tergugat...

    ReplyDelete
  13. moga dielakkan dari pengaruh syiah..
    sudah tersesat jauh syiah ni

    ReplyDelete
  14. mungkin bagi mrk , asalkan niat sujud menghadap kiblat maka dah ok wpun arahnya tak menghala ke kiblat ...

    ReplyDelete
  15. amin.. moga Allah kurniakan kita kefahaman agama Allah kan kak....

    ReplyDelete
  16. semakin berleluasa fahaman Syiah nih...semoga kita semua kuat untuk menangkis fahaman sesat nih...

    ReplyDelete
  17. moga kita trus kuat utk hadapi semua fahaman sesat yg semakin berleluasa kini.amin...

    ReplyDelete
  18. Moga Allah senantiasa melindungi kita semua dari terjerumus ke kancah yang tidak diredhai Allah...aminnn tq sis

    ReplyDelete
  19. Hish...takutnya...moga Allah beri hidayah untuk kami dan mereka...

    ReplyDelete
  20. Semoga Allah buka pintu hati mereka dan kita semua

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)