Pages

Wednesday, September 11, 2013

Jack fruit


Bercadang nak beli nangka tiga bungkus..tapi dapat sebiji..berapa sebiji ye?...rm20 je...
ikutkan lebih..tapi dia pemurah hati...alhamdulillah

biar betul,siapa nak makan banyak ni...
oklah..boleh sedekah pada jiran...suami dan anak-anak di larang makan sama sekali.


selamat dibedah nangka ni .. bab ni bagi pada azhan.
 "ma nak sikit boleh"?
"boleh, makan seulas aje ye"...nanti semput mama yang susah...!!







apa yang nak di buat dengan nangka yang banyak ni..?

martabak nangka..
yang lain tengok aje saya makan....

kembung perut dah...!!












yang bertuala putih tu le yang menjual nangka kat saya..fasih berbahasa jepun...kalau dia fasih berbahasa jepun..saya pula boleh berbahasa cina..tapi kantonis le..kasar sikit bunyinya dibanding mandrin..kalau sebelum ini dia ulang alik setiap kali 3 bulan ke jepun..sekarang tak lagi..dah buka bisnes sendiri..jual nangka ni part time dia..sesiapa nak nangka...boleh hubungi terus knor...atau pergi aje ke taman rekreasi metropolitan kepong..

ni le abang saya...

hari ni bz sedikit,tak sempat nak merayau rayau...nanti saya merayau ye...

18 comments:

  1. Ooo..asma tak boleh makan nangka yer..byknyer nak menghabeskan tuh..

    ReplyDelete
  2. Pakciknya business nangka tapi sayangnya anak-anak buah tak boleh makan pulak - kesian... tak apa mama mereka yg makan sampai kembung-kembung ye. Kakak tahan pulak tau Nor makan nangka - kakak suka nangka tau:)

    ReplyDelete
  3. cantik nangka tu. saya selalu buat cekodok nangka, cincang2 nangka tu. mcm buat cekodok pisang. hihi

    ReplyDelete
  4. oh di kepong yer , Mak Ngah PM duduk kat Kepong , Taman Ehsan...:)

    ReplyDelete
  5. Ooh abang Nor ye, kalau Nor tak bagitau, tentu ingat orang Jepun,segak bergaya, hehe.
    Nor ummi suka gak nangka, tapi tak boleh makan banyak, angin!.

    ReplyDelete
  6. kite suka nangka ! pagi tadi pon makcik ada nagi puding nangka. :)

    ReplyDelete
  7. klu mkn mentah mmg blh kembung . boleh wat cekodok , bubur manis , koktail tapi rebus dgn gula dulu , penkek byk lagi asal kreatif dan berani cuba ...

    ReplyDelete
  8. cantik nampak nangka tu...org kata makan nangka leh kena angin...buat bubur sedap ni knor..

    amboi knor .. pandai cakap kantonis upanya... li hau ma...ini kantonis ke mandarin..hehehe

    ReplyDelete
  9. fuh,....
    first time dengar murtabak nangka...
    lama xmakan nangka..
    ehehehe

    ReplyDelete
  10. feverat ai.. ;)
    tapi tak boleh makan banyak2 depan en. suami nanti kena bebel2 manja.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. Wah first time dgr murtabak nangka.mesti sedap.nampak cantik n sedap tgk ulas nangka tu.trliur!

    ReplyDelete
  12. Harap ummi belum terlewat nak ucapkan selamat Hari Malaysia.

    ReplyDelete
  13. Singgah lagi sekali Nor, ummi nak ucap happy belated birthday, moga diberkati Allah SWT sentiasa.

    ReplyDelete
  14. terima kasih ummi..amin amin amin

    ReplyDelete
  15. sedap nye..
    kalau mengidam kena caik nih
    hihi

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)