Pages

Monday, January 7, 2013

Dumpling goreng berinti ayam

selamat tengahari teman-teman...nanti petang sikit saya jalan-jalan ye..

entri saya mengenai tempahan rempeyek boleh klik di page Menerima tempahan...


sebelum di goreng ye...



bahannya adalah :
isi ayam 
kulit dumpling ada di jual di pasaraya .
1 biji bawang besar di potong dadu
sedikit daun bawang
1 sudu lada sulah
garam
gula

semua bahan di atas di campur dan di gaul rata.
lepas tu di bungkus dengan kulit dumpling,buatlah cara mana pun.dan di goreng di dalam minyak yang sederhana panas.

untuk sosnya..sos cili di campur dengan mayonis dan sedikit susu cair.

kalau nak lagi sedap masukkan kepingan  cheese di dalam nya...saya terlupa pula nak letak..

enak di makan begitu saja..




15 comments:

  1. salam kak nor....
    nampak macam sedap....tak pernah buat lagi lepas nie...boleh cuba....tq kongsi resepi...

    ReplyDelete
  2. sedapnya kak.. terliur ibu mengandung tgk ni...

    ReplyDelete
  3. pernah makan ni, tapi inti yg bebola tu. tapi tak pernah try lagi. hihii

    ReplyDelete
  4. xsilpa L ni maskan org sabah. sbb jiran L orang sabah dia ada wat gini.. sedap.. huu

    ReplyDelete
  5. wah sedapnyer.. tak penah wat sendiri selalu beli aje..

    ReplyDelete
  6. Ringkas je, tapi menyelerakan. :)

    ReplyDelete
  7. wak pon sukak mamam rempeyek jugakkk.,ahHKs

    ReplyDelete
  8. salam kak..sedapnya..kat mana blh beli kulitnya tu kak..

    ReplyDelete
  9. Kasih Salina-w'salam kak nor beli kat giant.

    ReplyDelete
  10. Kakak buat masuk bawang2+water chessnut+sayur-sayur+pepper lepas tu stim. Makan dgn sup sedap juga Nor. Kakak nak cuba buat macam Nor inilah goreng - tak terbuka dumplingnya tu kakak tengok. Sedap ni:)

    ReplyDelete
  11. xpernah lg merasa dan mencube untuk membuat...slalu popia je dibuat yer..mnarik ni...

    ReplyDelete
  12. nampak sedap dumpling nih...nti nak wat la

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)