Pages

Tuesday, October 20, 2015

TEMPAHAN UNTUK SEMUA MAJLIS

Bismillah Ar Rahman Ar Rahim

Kami menerima tempahan goodies rempeyek di dalam balang comel,Pelbagai majlis sama ada birthday party,cukur jambul(aqiqah),doa selamat,majlis perkahwinan dan apa jua majlis. Harga balang comel mengikut budget customers. Sebalang rempeyek comel serendah Rm3..musim orang kawin kian hampir... Balang comel dihias mengikut budget customer's....Whatsapp jika "MAHU"


Untuk pengetahuan semua kami ada juga membuka gerai comel di Uitm Shah Alam diurus oleh adibah dan rakannya ..suka-suka berniaga katanya..tidaklah sampai menganggu studynya..kolej kediaman memang ada menyediakan gerai untuk student berniaga.memandangkan kelasnya sebelah petang...dia ambil peluang itu untuk menampung mana yang kurang...bukanlah berniaga ni nak kaya tapi pengalaman itu sangat penting,walaupun adibah punya biasiswa dari JPA.
kaya dan banyak uwang itu satu bonus yang wajib di syukuri dan mungkin ada hak orang lain di situ mungkin Allah pilih kita untuk agih-agihkannya...In shaa Allah aminn..amin.
mungkin jualan ini tertumpu pada pelajar dan pendidik sahaja...maklum dalam kampus..kan.
selain kudapan rempeyek ada juga jualan sushi yg sangat enak n macam2 lagi dari rakan adibah...

Dibuka:Setiap Rabu 8am-2pm 28.10.2015
setiap sabtu dan ahad bermula pada 21.11.2015

P/s adibah tukang jualan jer,mama dia yg berpeluh....

23 comments:

  1. wah...bagus Adibah kak... pandai berdikari utk top up apa yg kurang..sy dulu masa study keja part time kedai photostat... hehe..
    moga bisness makin maju ya.... amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagusnya...
      In shaa Allah yati...tq aminn

      Delete
  2. Wah bestnya makin berjaya nampaknya ni Knor.. tahniah.. dah tahu adibah ada di uitm, lain kali kalau saya tak ke rumah akak atau MIL, saya amik di seksyen 7 je ye.. dekat sikit dengan rumah saya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq aisyh..boleh jer,cari dia..
      Dia pun ingat2 lupa kt aunty aisyh tu..jumpa kjp sgt hari tu...

      Delete
    2. takpe, kalau jadi kita roger2, boleh carinya kalau ada hp..

      Delete
  3. Alhamdulillah bertambah rezeki KM sekeluarga sambil Adibah belajar bisness dari mama nya tu ..

    ReplyDelete
  4. Eh... beruntung dah ada ciri-ciri mewarisi apa yg mama dia buat Nor. Kakak tumpang bangga. Pandai! Berniaga ni pun kena kreatif Nor. Bijak mengatur langkah, hasilnya pun lumayan. Tahniah dari kakak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak...In shaa Allah
      Doakan kmi dlm setiap sujudmu ye kak..

      Delete
  5. sedap.. dah lama tak makan.. ada rezeki turun gombak insyaAllah nak beli lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tggu anak kecik berlari ye..
      Kirim salam dgn isterinya ye...

      Delete
  6. Cantik bekas kecik tu Knor. Rasanya banyak kali dah Knor buh hp no, tapi asyik lupa nak save kan....
    Buh sekali lagi Knor, mana lew tau nak order sempena menyambut Anniversary ke hihi...

    ReplyDelete
  7. Baguslah Uitm buka peluang perniagaan pada student. Cari pengalaman katanya. Hihi....biasalah jadi ibu mmg cenggitu, biar dirinya terbakar, janji menerangi org lain gitu...

    ReplyDelete
  8. bestnye kuah dah tumbah ke nasik Nor, anak mewarisi kemahiran ibu nya, syg nya I jauh sngt kalau tk mmg nk order bekas yg tomey2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah
      Dtg kl boleh hubungi knor ye noor.

      Delete
  9. Memang nampak crunchy sgt tu... K.Nor..
    Pasti laris... inshaallah.
    Berniaga memang best... minat bebudak ni memang kena
    pupuk sejak kecil.. anak2 saya masa kat M'sia pun
    suka meniaga.. kat sini je terpaksa stop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin
      In shaa Allah.
      Nti blik malaysia bleh niaga blik...elok tggl kt sana sementara ni...nilai matawang sgt tggi..kumpul byk2 n lps tu blik sini...
      Berbaloi2

      Delete
  10. alhamdulillah..mencari dan mengutip pengalaman berniaga..syabas..

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah..btambah rezeki akak..semakin berkembang

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)