Pages

Sunday, October 25, 2015

NEGATIVE


Masa temuduga muhammad untuk jadi pengawas tahun hadapan..

Cikgu: Muhammad besar esok nak jadi apa?
Muhammad:Professor
Cikgu: Professor nak jadi apa?
Muhammad:cipta ubat
Cikgu:ubat apa?
Muhammad: genetic
Cikgu: nanti salah cipta ubat,semua orang mati macammana??..
Muhammad:!!????!!!??

Soalan untuk calon ke2

Cikgu:Awak pulak besar nanti nak jadi apa?
Kawan Muhammad: Pilot
Cikgu:kalau kapal terbang terhempas awak nak buat apa?
Kawan Muhammad:saya bertanggungjawab
Cikgu:zzzzzz !!!!?? .

inilah cerita muhammad bila balik dari sekolah...
akhirnya dia dan rakan berjaya..untk pegang jawatan pengawas tahun hadapan...ada syaratnya exam akhir tahun kena dapatkan no 10 ke bawah sekarang masih peringkat  pengawas percubaan...isunya disini nak cerita ialah awatlah negatif sangat..

13 comments:

  1. Sekarang semuanya KBAT Nor
    Nasib baik Muhammad tak jawab - masa tu Muhammad dah pandai tak mugkin salah buat ubat - Aha apa cikgu nak kata hihi...
    Muhammad boleh percayalah Nor:)

    ReplyDelete
  2. erm... ada unsur men 'down' kan pelajar...mgkin cikgu pun spontan..
    sy cuba bersangka baik kak.. hehe...
    Tahniah Muhammad & kawan dpt jadi pengawas.. insyaAllah boleh buat..:)

    ReplyDelete
  3. sj nk test tu je..bak kata org nk fikir luar kotak ;-)

    ReplyDelete
  4. :-)) nasib muhammad tak jawab macam tu kan kak zakie

    ReplyDelete
  5. Biasalah tu cikgu dengan anak murid. Mesti dia nak nampak hebat juga sebab dia jadi cikgu.kalau Muhammad cakap nak jadi cikgu mesti dia tak tanya apa-apa dah.hehe.

    ReplyDelete
  6. Tahniah Muhammad, besar tau taggjwb Muhammad nnt, he he

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..jawapan yg bijak..:)

    ReplyDelete
  8. tahniah utk Muhammad dan kawan nya Nor
    tapi cikgu nya kenapa fikir yg negative pulak kan
    sepatutnya support lah murid tu diaorang dh berwawasan tinggi

    ReplyDelete
  9. Saya suka dengan jawapan 'saya bertanggungjawab..'

    Tahniah buat Muhammad dan kawan beliau.

    ReplyDelete
  10. Nampaknya cikgu tu kena gi kursus positifkan minda dulu sebelum interview budak Knor...... hihi
    Dahsyatlah Muhammad punya cita cita.... boleh ler tumpang senang mama dia...

    ReplyDelete
  11. Tahniah buat Muhammad n fren sebab berjaya!. Ya, saya rasa pun mungkin Cikgu sekadar meminta murid2 berfikir di luar kotak. Klu interview keja pun soalan2 berunsur perahan otak mcm ni yg akan ditanya selalunya.

    ReplyDelete
  12. Ada juga cikgu macam tu ek? Mungkin saja lah tu..nak tengok ketahanan minda murid dalam menjawab soalan.. entahlah.. haha

    ReplyDelete
  13. soalan interview untuk orang dewasa bolehla, tapi untuk budak-budak kurang sesuai..boleh timbul rasa kurang keyakinan diri

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)