Pages

Monday, September 22, 2014

AMANAH DAN JUJUR DALAM BERNIAGA

 Bismillah.

Jujurlah dalam berniaga sebab kita tak ada modal yang lebih utama dari amanah dan jujur...Jika ada yang merendahkan kita, tinggalkan. Bersahabatlah dengan orang-orang yang selalu mendukung kita. Keluarga dan sahabat sejati.....

 antara sebahagian dari kek yang aku buat....masih banyak tapi tak larat nak save dah...

 Man Jadda Wa Jada adalah berasal daripada pepatah Arab untuk membangkitkan motivasi diri, yang bermaksud :

"Siapa yang bersungguh-sungguh, pasti berhasil."


19 comments:

  1. AKK MEMANG TERER BUAT KEK! HEHE..

    ReplyDelete
  2. dan salah satunya tu utk sy kan? kan? ;-)

    ReplyDelete
  3. Wah..nampak sedap semuanya. Semoga murah rezeki akak.

    ReplyDelete
  4. Moga semakin murah rezeki hendakNYA.. ;)

    ReplyDelete
  5. Mana utk kakak ni Nor?
    Uwaa... nak nangis tengok sebab dan terliur ni..

    ReplyDelete
  6. nanti kalau kami dtg bakery nie boleh dapat test setiap satu tak...mesti tak mo balik kan kalau dapat rs semua kek2 tuh...heheh

    ReplyDelete
  7. salams knor,
    sedapnyaaa semua cake:)
    insyaallah bila kita jujur dan ikhlas dalam berniaga, allah swt memberi ganjarannya berlipat ganda rezkinya.......amin...

    ReplyDelete
  8. Terliur sungguhlah tengok gambar-gambar kek ni. Mesti sedap! =)

    ReplyDelete
  9. banyaknya..sedap-sedap pulak tuu..

    ReplyDelete
  10. Setuju dengan falsafah yang akak pegang ni. Memang sesuai sangat..

    Adoi semuanya lawa2 nampak hasil kerja akak ni. Rasanya pun pasti sangat sedap tu..

    ReplyDelete
  11. Ya Allah, cantik nya kak..
    kak ajarlah hias kek simple2 kat kita.

    ReplyDelete
  12. Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. mmg nampak sedap & menarik semuanyer ! klu ler kita dok berjiran hehehe

    ReplyDelete
  13. boleh petak bunga..
    in sha Allah

    ReplyDelete
  14. Betul kak, berniaga biarlah amanah dan ikhlas...biarlah pelanggan puas hati, nanti lain kali mereka akan order lagi. Saya banyak sangat pengalaman dengan peniaga yang tidak jujur ni...masalah peniaga melayu terutamanya

    ReplyDelete
  15. Knor mesti bangga kan sebab dah banyak hasilkan kek...cantik cantik pulak tu, sedap dah tentulah...
    Ditambah pulak bahan sampingan jujur amanah tabligh, fathonah....pergh mmg hebat Knor

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)