Pages

Sunday, February 8, 2015

KEMAROK CINTA

Bismillah
Cerita hari sabtu lepas...benda yang paling benci aku tengok,berbulu jer mata ni..aku pantang betul tengok orang kemarok cinta ni...kat kedai mamak pun nak beromatika..mencik betul..
nak makan dengan tenang pun tak boleh..sambil bersuap-suap bagai,lap-lap bibir si jantan jonggos tu..adus murahnya maruah si perempuan tu..agak-agaklah restoran mamak jer pun..dah la tu sambil gelak-gelak.
kebanyakkan restoran mamak yang datang makan semua bawa family...
last sekali bila nak bayar perempuan tu yang bayar...aku memang nampaklah sebab depan aku jer...terus aku cakap pada adibah "bodohnya perempuan tu,dahlah lelaki tu dapat sentuh-sentuh dapat makan free lagi...untunglah lelaki jonggos tukan.."
perbuatan sumbang diorang ni aku tak hinggin nak tengok pun ..tapi dah open sangat nak tak nak terpandang juga...en somi siap pesan kat anak-anak jangan tengok...
mesti korang agak isteri dia ker?atau itu memang laki dia ke?
tak ada maknanya selalunya yang gitu-gitu tu, orang sedang kemarok nak bercinta..nak berhusnuzon pun dah tak boleh dah..
laki bini mana nak makan bersuap kat restoran mamak..raba-raba,lap-lap mulut ader ker?


Terkadang cinta yang menginap di hati manusia jua suatu ujian. Dihadirkan perasaan itu dan pula dijauhkan dari mendapatkannya. Makanya, kita teruji dan mendepani hari-hari suram. Cubalah sedaya upaya untuk menepis setiap godaan.



19 comments:

  1. Alahai Nor kalau laki-bini pun dekat public respectlah sikit kat anak-anak dan org keliling.
    Malu itulah sifat terpuji. Sedihlah kalau terlihat hal macam tu ketika kita bawa anak-anak.
    Serba tak kena kita dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. org la ni mmg muka tk malu, kita plkkk yg malu..

      Delete
  2. kita orang solo, lap mulut sendiri je uhuk2 hihi
    tu la. kadang2 tengok nyampah gak. kang orang ckp dengki, habis dah over gitu kekdahnya sape tak berbulu je tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. blum kawin semua cantik belaka lya...

      Delete
  3. nak main suap suap lap lap mulut, kat kedai mamak! memang failed la! hahaha..

    ReplyDelete
  4. zaman bercinta semuanya manis kak,,

    ReplyDelete
  5. mmg sah bukan suami isteri tuh, kalau yg berjalan pimpin tangan pun blm tentu suami isteri knor, hai..entahla manusia ni, pa nak jadi, tak tau nak jaga maruah diri

    ReplyDelete
  6. realitinya , pasangan bercinta je buat lagu camtu especially yg masih muda ... mrk bangga kot ramai org pandang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan ada kes kahwin dah nikah belum. Wahai anak dara jaga maruah diri usah dihancurkan sebelum diijab kabulkan. Yang teruna jaga meragut harga diri anak orang sewenang wenangnya. Kalau didunia dikau terselamat dari hukuman tapi di neraka semuanya di azab seberat beratnya. Hidup jangan di hanyutkan buaian hawa nafsu kelak diri mu terjerumus di lembah kehinaan yg dalam. Nazubillah.

      Delete
  7. adoi lah..mintak dijauhkan dari jadu kat diri sendiri dan orang-orang sekeliling.huhu

    ReplyDelete
  8. biasanya time bercinta syaitan kan suka hasut pasangan buat benda2 mcm tu..ce tgk bila dah kahwin syaitan x hasut suruh buat itu semua sbb nanti akan dapat pahala...normal lah tu kak Nor..atas diri sendiri jika kuat iman nya tahu dosa pahala...tahu beza mana elok mana x elok..tak de nye nk buat aksi begitu...

    tapi sedih lah s perempuan tuan..kena sentuh sikit sanggup mn pun tlg bayar..tlog lap mulut sikit dah tergoda..adusss sabar jelah

    ReplyDelete
  9. ms bercinta semuanya manis...habis cinta tercampak sn sini....x kira lg yg kena kerat 20

    ReplyDelete
  10. Hehe...Knor dlm terpaksa terpaksa tu, wayang freelah yer ....
    Yelah...biasa yg gitu mesti pasangan yg belum halal....maklumlah mlm nak kena berpisah

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)