Pages

Monday, April 6, 2015

TAK PERLU SEMPURNA UNTUK BAHAGIA


Hari ni aku masak agak lewat tak sempat pun muhammad nak makan sebelum pergi sekolah tadi..sudahnya anakanda makan honey star dengan susu.... bila tanya tak apa ke?.."takpe muhammad dah kenyang".
mood rajin macam ke laut jer....
inilah juadah kampung yang aku sempat sediakan...masak lemak cili api pucuk labu..pagi-pagi lagi udah ke pasar tapi masaknya meninggi hari...



Ikan cencaru sumbat dan sambal belacan dah cukup bahagia dah...nikmat makan.






14 comments:

  1. Pilihan menu yg sempurna Nor. Sedap sangat tu
    Cuma bila dah sedap sgt kena jaga sikit jgn makan terlebih pulak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. knapa kak angin ker? ni first time mkn sayur ni kt kl..masa kat kampung dulu makan jugalah ...long time ago...suami lgi la,tapi dia ada mkn sikit tadi...ada kesan apa2 ker...suspen kak..

      Delete
  2. aduh.. kombinasi paling meletops.. sayur lemak, ikan goreng dan sambal belacan.. mmg bertambah tambah..

    ReplyDelete
  3. samalah menu kita arini kak :-)) tapi yan pucuk ubi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalh resepi kita ye...klu berjiran boleh bertukar juadah...kn

      Delete
  4. sedapnya tengok pucuk labu tu Nor, makan macam ni pun dah cukup bahagia bagi kaknoor, tak perlu aiskrim segala heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noor ada ais krim lgilh bahagia..hihi
      sdpppp tu..

      Delete
  5. Tak adalah Nor...mkn banyak nanti tkut gemuk haha... suspen pulak ye:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lega, ingat apa tadi hihi...takut salah bg mkn...plk..
      sempurna jadi tk sempurna lak...

      Delete
  6. Alhamdulilllah....hari ni bole baca blog knor, ermmmm...dap nya..tapi pucuk labu tu mmg angin kan

    ReplyDelete
  7. juadah yang seorang ibu masak dengan penuh kasih sayang..memang sedap dan membahagiakan.

    ReplyDelete
  8. alamak kak nor .. mana beli? lama dah tak makan pucuk labu ni.... sedapnya kak.. dulu2 mak saya kutip belakang umah aje...

    ReplyDelete
  9. Ohhhh Knor pergi pasar tiap tiap hari yeh....bestkan cenggitu lauk fresh...
    Tak pernah pun beli pucuk labu...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)