Pages

Sunday, August 17, 2014

RINDU MAKAN PETAI

Assalamualaikum sahabat semua...

sebelum tu..

Abaikan orang yang selalu bercakap DI BELAKANGMU....
Kerana disitulah tempat yang layak untuk mereka DI BELAKANGMU...

Terima kasih sebab sudi jenguk pondok yang buruk ni..nanti knor jalan-jalan ye...
pasti memasing sibuk beropen house ye...makan ayam dan daging ajelah nampaknya..
pasti ada yang merindui lauk paparan aku ni...

 Ikan goreng berempah.sambal belacan,petai rebus, sambal pengerang pemberian mak adik ipar yang super sedap...n nasi panas..





13 comments:

  1. Adoiiii...kalau ini dihidang tengahari 1 syawal...mmg terbaik lah...! Tp ada org buat ke??? Hahaha

    ReplyDelete
  2. Ubah selera bila syawal biasa sana-siniayam dan daging. Kena ikan goreng macam ini mestilah sedap Nor:)

    ReplyDelete
  3. Lauk tu simple..tapi terbaikkk...especially petai tu ;)

    ReplyDelete
  4. Cantik la corak pinggan tu!.
    Saya suka petai... tp malangnya
    perut masih tak dpt menerima. Terasa kerugian pula.

    ReplyDelete
  5. amboii.. sedapnya lauk.. petai tu yg tak tahan.. tapi i mmg tak tahan makan petai.. ke toilet lah gamaknya..

    ReplyDelete
  6. ada sekali saya teringin sangat nak makan sambal udang petai..bagai nak rak dengan husband mencarinya

    ReplyDelete
  7. noe x berapa suka petai...tp klu nasi panas, sambal n ikan goreng tu pun dah cukup ...

    ReplyDelete
  8. seumur hidup liya sekarang ni .. mmang liya tak pernah makan petai.. bukan sebab tak suka hehe tak pernah try pun ... entahlah... hehe

    ReplyDelete
  9. Suka petai.... tapi bila nak makan tgk keadaan dan masa... heheh

    ReplyDelete
  10. Knor 2x dah okje beli petai tapi terlupa nak timbang sudahnya duk tepi kaunter huhu...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)