Pages

Wednesday, March 19, 2014

Salah faham


Assalamualaikum... Khamis penuh Barakah buat semua.. dalam kesedihan jangan lupa berdoa.. moga ada doa-doa antara kita yang dimakbulkan.. doakan juga ahli keluarga yg menunggu.. moga Allah berikan ketenangan jiwa buat mereka...

"mama tingkatan 4 tak boleh honeymoon tu apa..? tiba-tiba aje suara muhammad bertanya.
bla..bla..'faham muhammad"..
muhammad: "faham ma"

Ada tak anak,adik,anak buah,sepupu,anak jiran yang ambil result SPM hari ni?dup dap dup dap je kannn...tenang.

"mama esok adibah nak menjalani pembedahan...

kebetulan suami yang baca msg adibah...terjerit suami memanggil aku..panik-panik ni bagi kat suamilah,aku selalunya bertenang aje..
suami terus call adibah,masa tu dalam pukul 8 adibah dah ada dalam kelas,...hp tak berjawab..
"tak payahlah call,dia tengah belajar tu...mesti ada kat lab...

aku msg adibah saja buat pertanyaan ni.."sakit apa? hospital mana? ayah baca msg akak,ayah nak pengsan...

jawaban adibah:"la...ye ke? mama sorrylah akak bedah tikus ajelah hari ni..sorry..sorry..akak saja nak mainkan mama je,tak sangka pulak ayah yang baca..."

jawaban aku:"akak taulah ayahkan,lain kali hantar msg tu biar terang...ayah tak pengsan pun..hahaha..(gelak saja bagi dia tak risaukan ayahnya)..

"nanti akak watsapp gambar tikus tu...
p/s tangan mengigil katanya,bukan sebab takut...tapi ..geli..

kepada anak-anak yang mengambil keputusan SPM hari ni
tahniah diucapkan kepada yang berjaya dengan cemerlang
yang kurang berjaya jangan putus asa
perjuangan anda semua tidak berhenti di sini
teruskan berusaha..

16 comments:

  1. Ekekeke...slalunya org pompuan yg cepat panik.

    Eeeuuwwww...gelinya kak tgk tikus tu.

    ReplyDelete
  2. hurkkk nasib baik masa sekolah dulu takde adegan bedah tikus

    ReplyDelete
  3. haha...lawak plak jdnya...ayah yg lebih risau dr mak yer.

    ReplyDelete
  4. kann dah terkejut ayahnya. hehheee

    ReplyDelete
  5. hehe..kesian pula kat ayahnya, nasib baik mamanya steady je.

    ReplyDelete
  6. hi hi, nasib baik tak pengsan yek

    ReplyDelete
  7. Errr, dulu masa nak bedah tikus ni, member laki yang tolong angkat keluar. Nak suruh aku, eee geliiii...

    ReplyDelete
  8. hehehe.. nasib baik tak pengsan..
    tapi nampak kemas je bedah tikus tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. Hihi nasib baik ayah x pengsan hihi.bio mmg murid2 dok tgu nak buat experiment dissection rat or frog ni la

    ReplyDelete
  10. nasib baik ayahnya tak pengsan betul-betul, hehe.. teringat ketika sekolah dahulu subjek biologi kena bedah katak juga, dah la aiza ni penggeli..

    ReplyDelete
  11. kesian abah tanjat...hhee... bakal doktor ke? alhamdulillah

    ReplyDelete
  12. hahaha...klu noe pun mau terperanjat...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)