Pages

Thursday, July 4, 2013

Gudang kurma

Hari-hari muhammad  membilang puasa,macam tak sabar sangat dah nak puasa...tahun lepas alhamdulillah penuh tiga puluh hari..harap-harap tahun ni juga berkemampuanlah dia hendaknya.."yeah lagi empat hari lagi nak puasa".macam tulah dia...terjerit-jerit mengira bila nak puasa...teruja sangat.

semalam saya dengan suami bawa muhammad datang sini,tak jauh pun belakang rumah saya je..kalau jalan mau patah kaki..jom kita tengok apa ada kat sini...

















Mesti dah nampakkan...tempat apa ni..
inilah gudang menjual kurma, macam-macam jenis ada.bila nak sambut puasa aje..datang sini..murah harga borong.
masuk Taman Bolton berhampiran dengan Sekolah Taman Seri Gombak..nak tahu lebih lanjut call aje..sedia membantu.













maaflah tak tahu nama kurma apa..tak sempat nak selidik..sekotak  berharga rm100 dalamnya ada 12 kotak.

kebanyakkan yang datang sini adalah peniaga,mereka beli secara borong.














 Rm 170 1 dozen

Rm100 1 dozen








































Terdapat juga halwa,madu,biskut,dan pitaschio butter.

















 coklat kurma pun ada..sedap lagi terbaik..

Coklat kurma rm15
kacang pitaschio..makanan yang terdapat di sini..semuanya untuk minda..

kacang pitaschio Rm 22
jus delima..memang pekat tiada campuran kimia...semuanya asli..pembeli tegar..saya akan tunjukan n3 akan datang tentang jus delima ni ye..

sekotak cuma Rm7.90
cordial  sebotol kecil cuma Rm 12
 pakcik ni seorang peniaga..apa lagi satu lori angkut...
masa untuk membayar..nanti kita datang lagi ye...belakang rumah je...
jus delima,biskut,kurma dan pati delima....
..larat ke tu..



















inilah kurma yang di beli...dalam perjalanan Muhammad tanya.."mama ini kurma kita ke."?

bukan.....!!

17 comments:

  1. Kalau nak sedekah ni bagus kalau beli di sini.

    Gulsan delima tu kakak pun minum juga Nor. Harga biasa kakak beli 20 ringgit sebotol kecik. Mesti di sana murah..

    ReplyDelete
  2. Kakzakie-mahal tu kak..yg sekotak tu rm7.90..kalau cordial botol kecil rm12..jauh beza dgn harga yg kakak beli.

    ReplyDelete
  3. noe pun nk cari gulsan delima tu...ni dekat mana Knor..kakak2 noe pun ambil gulsan delima ni...klu beli byk2 boleh la kitaorg kongsi..lg murah kan..

    ReplyDelete
  4. boleh terjah juga ni..kacang gajus ada x kak?

    ReplyDelete
  5. banyak nya kurma. macam nak pergi juga je

    ReplyDelete
  6. Waa bestnya Nor, kalau dekat ummi pun nak membeli-belah persiapan puasa kat situ. Jus delima tu nampak best sangat..

    ReplyDelete
  7. n O e s u h a i m i-taman bolton batu caves

    ReplyDelete
  8. Khai♥Rin : anies-tak perasan pulak anies..badam ada lah..

    ReplyDelete
  9. As salam Kak Nor,

    Sedapnye kurma... kacang Pitachio tu kira murah bg saya... kat sini sgtlah mahalnya... sekilo hampir 100soles ~ RM120... Ada juga jumpa kurma dipasar tp xberapa sedap so, kami beli yg jenama sunmaid shj di sini... Salam Ramadhan buat akak, Muhammad sekeluarga :))

    ReplyDelete
  10. bukan?mkna ye utk sape tu kak?muhammad excited dh tu agknya nak mkn.hihihi

    ReplyDelete
  11. YA Allah dekat gan umah Umi QI...ngan tmn bolton ye...nanti nak terjah...tq sis for the info :)

    ReplyDelete
  12. banyaknya...kenyang dengan kurma

    ReplyDelete
  13. byknye pilihan kurma. saye berminat jgk dgn jus delima tu. :)

    ReplyDelete
  14. Salam . Akak boleh bg no telefon g7dang ni tak .. teroma kasih :)

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)