Pages

Sunday, February 12, 2012

BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

 
Assalamualaikum.

Memandangkan dah lama tak buat mana-mana segmen.Inilah kali pertama tahun 2012 saya ikut nak buat segmen.Dengan blogger yang hebat ini.

Pada sesiapa yang nak ikut dengan segmen ni,klik aje link kat atas.

Boleh juga datang ke blog saya,entri yang santai,dan bersahaja.
Entri saya juga tulus dari hati.

Nama blog saya cinnamon(pohon kayu manis) yang saya ambil dari kisah Nabi Adam as.menangis selama tiga ratus tahun di bumi,dan tidak pernah mengangkat kepalanya ke langit kerana malu kepada Allah SWT.

Nabi Adam bersujud di atas gunung Himalaya di India selama seratus tahun,maka dia menangis lagi hingga airmatanya mengalir ke lembah Sarandip.Maka Allah menumbuhkan pohon-pohon kayu manis dan pohon-pohon cengkeh di lembah itu dengan bersumberkan airmata Nabi Adam.

Antaranya.

Orang Melayu Suka Benda Busuk
assalamualaikum
"Welcome".. tu tak ada.


 cepat join segmen En.Ben ni segmen ditutup pada pukul 10 malam

Wassalam.


31 comments:

  1. Suka baca kisah-kisah nabi walau cerita diulang-ulang tetap menyegarkan mata dan minda...

    selamat bersegmen

    ReplyDelete
  2. entri tulus dari hati cinnamon.com..terbaik, sy suka..

    p/s : pasal hamster tu , tgk la dlm seminggu dua ni kalau tak serasi kena pulang balik pd tuan asalnya...teringin sgt si Hanis tu..anyway Tq atas pandangan tu.

    ReplyDelete
  3. salam singgah blog CikCinnamon. link dr blog BA :)

    ReplyDelete
  4. salam akak..rajin akak bersegmen..hehe..moga tambah ramai kenalan..eratkan ukhwah..

    ReplyDelete
  5. Salam singgah dan follow sini sekali..
    salam perkenalan dari fendy

    jemput singgah, jgn malu2...tak makan orng pon..keh3...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/02/segmen-ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  6. singgah dan folow sini! jom ke blog deno, nak tak...? hehehhh

    ReplyDelete
  7. singgah dr segmen abg ben,jum datng sini ... http://mawarmialah.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html....

    ReplyDelete
  8. salam singgah ke blog kamu lagi...bestnya dapat ikut segmen..Kancil datang menumpang je...hehehe

    ReplyDelete
  9. hi! singgah dr blog abg ben :)
    dr segmen yg sama jugaa.

    http://pkaemerald.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  10. hai salam perkenalan, jom g blog saya pulak =)

    ReplyDelete
  11. Salam perkenalan dari sihatimerahjambu datang dari segmen Abg Ben
    Harap sudi singgah juga di blog Fiza.^___^
    http://www.azhafizah.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  12. tq..singgah kembali+follow u :)

    ReplyDelete
  13. la tak perasan ade segmen..

    terharu baca ayat nabi adam tidak pernah mengangkat kepalanya ke langit kerana malu kepada Allah SWT.. kdg tu buat silap tak rse bersalah pn :(

    ReplyDelete
  14. hellooo...salam dari segment BA
    done follow you, rajin2 dtg melawat blog saya

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan daripada saya, Najwa ^^

    Dari segmen yang sama jugak. Dah baca dah blog awak. Memang best! hehe :)

    Kalau sudi, singgah la blog saya yg tak seberapa ni. haha! :D


    http://storyofnurnajwa.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  16. Salam ziarah.. Datang dari segmen uncle Ben.. Sudah follow kamu.. Kalau tak keberatan, follow saya sekali..

    Entry paling menarik : http://www.hafizaiman95.com/2012/02/kesalahan-yang-lazim-dilakukan-blogger.html

    Entry segmen : http://www.hafizaiman95.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  17. Hi...sama lah segmen kita kt BA ! wahh..Jom tgk entry sy pulak. folow taw !

    www.pelangiany.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. wahh, salam perkenalan ya akak cinnamon,,.. semoga dapat lebih ramai kenalan d alam maya ni

    ReplyDelete
  19. Bagus blog awak.. And nama blog pun nice.. pandai awak pilih daripada teladan dulu.. :)

    Saya datang daripada segmen yang sama dengan awak.. Segmen Abang Ben Ashaari.. Follow la blog saya.. Baca pun ok je.. Salam Perkenalan..
    Dah follow awak pun..

    http://kikinsynyster.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  20. Terima kasih pada rakan-rakan blogger yang datang ke blog Cinnamon.Dan follow saya.

    Saya amat menghargainya.

    Teima kasih pada semua..

    ReplyDelete
  21. Gen2Merah-TAK LE SEHEBAT BLOG CIKGU..KAK BIASA2 JE.

    malu aahh..

    ReplyDelete
  22. dari blog BA terus lepak sini & follow juge. lucky no 210. hee. ;)

    farizafairuz.blogspot.com/2012/02/ben-ashaari-ajak-baca-blog-aku.html

    ReplyDelete
  23. Eza singgah sini.. sorry lambat datang sini.. Salam ukhuwahh.. Nak blogwalking sampai lebam! :D

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan :) Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)