Pages

Monday, January 18, 2016

DAKWAH KECIL


Aku manusia yg tak sempurna,kerana itu aku sampaikan "dakwah kecil" setakat yg aku tahu.pesanan yang aku tulis bukan kerana aku orang alim,ia hanya sekadar usaha supaya dikasihiNya.Jika banyak kekurangan yang sahabat lihat pada diri ini,sahabat memang benar....itulah aku.

think what is good for you.


Kehidupan ini hanya memiliki dua sisi; positif dan negatif.
ketika kehidupan kita tidak disibukkan dengan hal yang positif, maka sudah pasti kehidupan kita akan disibukkan dengan hal yang negatif.....

15 comments:

  1. jangan perkecilkan sesiapa kan kak, hidayah milik Allah jua

    ReplyDelete
  2. Salam sggh pagi, tk smpt komen byk

    ReplyDelete
  3. Merenung dalam diri dimana diri kakak ni Nor
    Terlalu banyak yg perlu diperbaiki..

    ReplyDelete
  4. fikir yang positif je kak,,yang penting niat kerana ALLAh,, apa pun pandangan orang lain itu urusan dia dengan ALLAh,, jangan di kotori hati dengan prasangka,, positiff positiff,,thanks sharing kak

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang baik. Allah tak lihat banyak mana yang kita buat. Allah SWT lihat keikhlasan dan hati kita.

    ReplyDelete
  6. jangan pantang rendah pada orang lain.nasib kita pun kita tak tahu lagi..belum pasti syurga tu milik kita.kan?

    ReplyDelete
  7. Astagfirllahalazimm (jom melazimi istigfar).

    Betul tu K.Nor... kita masuk syurga atas rahmat Allah..bukan kerana hal2 lain.

    ReplyDelete
  8. Assalam. Terimakasih mengingatkan.

    ReplyDelete
  9. betul tu kak..ada ramai kat luar sana yang berdakwah cara salah..sehingga menyakitkan hati org

    ReplyDelete
  10. Syukur sangat sebab ada org yg masih sudi berdakwah dgn ai....I loike sangat. Tq Knorrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita 2x5 jer darling...mcm I ckp tulh..I apa yg uolls pikir le,gitu le I...hihi

      Delete
    2. Kita 2x5 jer darling...mcm I ckp tulh..I apa yg uolls pikir le,gitu le I...hihi

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)