Pages

Wednesday, December 9, 2015

APA HAL NI...!!


Sejak cuti sekolah jarang benar aku drive kereta kalau tak tu kehulu kehilir...ambil peluang duk diam kat rumah termasuklah anak2...tak bercadang lagi nak bercuti kat mana2 ...memang tak pernah plan pun..yg ni ada, yg tu sibuk dgn urusannya...bila tak sama tu yg payah nak jalan2..baik kita duk rumah diam2...jemputan kenduri yg berlambak...ada yg wasapp2 jer,ada yg hantar kad,ada yg caling2...aku prefer bagi kad dan call...kalau waspp lepas tu menyusul call in shaa Allah beranilah datang..



tempahan pun tak banyak sangat hujung2 tahun ni makanya aku banyak berehat...nilah masanya aku rehat cukup2...masak n masak..dapur memang selalu berasap..proses nak menambahkan lemak...kut.

Sebab pilihan nak makan luar memang tak berapa nak..pizza delivery, kfc pun sama..main calling2 jer..punyalah malas nak keluar..kalau nak keluar rumah tengok cuaca,kalau agak redup ok..kalau panas,memang taklah...kalau nak pergi cari buku semua laju macam lipas kudung...

nak jalan pergi rumah opah pun anak2 tak nak...masing buat muka tak nak pergi rumah opah....pada hal dekat jer...anak2 tak biasa sebelah suami...kita pahamm tu....suka n sayang opah tapiiiiii.....
Sekilas pandang....


18 comments:

  1. Kalau dlm rumah sudah cukup menggembirakan tak perlu lagi keluar rumah
    Baiti jannati Nor..

    ReplyDelete
  2. Lagi best duduk rumah KM..
    Rehat sepenuhnya..
    Bila terasa nak makan2.. gi masak kat dapur..
    ooohhh sungguh awesome..

    ReplyDelete
  3. Salam knor... anak2 KA pun begitu juga sebab masing2 duk asrama bila balik rumah mmg jrg nak kemana.. xpelah asal mereka dpn mata kita kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btul tu,anak2 pun tak nk pgi mna2..sbb berthun duk asrama...tgok wayang tu jadilh kut...tgok movie apa yg sesuai..sesekali...kna juga berlibur nti jakun plkkk...kn KA

      Delete
  4. Sesekali buat aktiviti bersama keluarga dirumah ajer best jugak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye bunda aktiviti...makan berjemaah..hihi

      Delete
  5. Memang seronok bila dapat berkumpul buat aktiviti bersama di rumah.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Bru nk bertogether2..dh bz blik..rest 2 hri,lps tu bezy blik...baking lgi..oiiiilh hai dear anis
      Ku bersyukur rezeki masuk..

      Delete
  7. lagi seronok duduk rumah sebenarnya, spend time bersama.. masak & makan bersama. bila berjalan ni kena fikir mcm2.. kos, masa & tenaga.. cuma klu sesekali boleh lah kot.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye btul2 tggu semua ada bru fikir nk jln2..

      Delete
  8. Betullah Knor .....cuaca siang sekarang ni mmg panas berdenting, tp malam kang hujan lebat ya amat.

    Tp kita redah aje, nak cuci mata punya pasal hihi...
    Bab gi rumah opah, anak anak dengan mak anak yg kat sini mmg kena ikut, tak de alasan punya weyh....hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah anak2 knor pun sama ayh ajak kna ikut..walau memasing mcm tak ada mood,tapi bila opah bgi duit nak ajer...hihi

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)