Pages

Thursday, May 8, 2014

MENU SALMON BAKAR HIRISAN DAUN KUNYIT


Assalamualaikum sahabat soleh dan solehah...

Resepi penghidap darah tinggi...darah rendah pun boleh...yang sihat lagilah boleh...
ianya juga sesuai untuk menjaga kulit dan sangat baik untuk ibu hamil..

Salmon adalah ikan yang kaya dengan lemak tak tepu Omega 3 yang dapat mengurangkan pengeluaran partikel penyebab randang dalam tubuh yang boleh merosakkan kulit...

Resepi:

ikan salmon
lada sulah
minyak zaitun
hirisan daun kunyit
sehelai daun pisang


14 comments:

  1. sedap ke ikan salmon?tak pernah mkn ikan yg mahal ni..

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak beli ikan ni Knor....selain panggang masak apa lagi yg best Knor?

    ReplyDelete
  3. alamak, tak retilah plak nak masak ikan mahal2 ni.

    ReplyDelete
  4. Wah.. sedapnya tu. Ikan ni sedap walaupun cara masak simple je kan.

    ReplyDelete
  5. hainom OKje -biasanya bakar le hanum,tak terlalu masak..
    lumur dgn lada hitam,n buat sos bayam,..

    nak msk kari atau asam boleh juga..melayu yg buka restoran kat luar ngeri,diorg msk asam pedas lwn dgn kerabu epal..

    bakar utk kekal zat yg ada dlm isi ikan tu..

    ReplyDelete
  6. Petak Bunga -tak perlu sbb darah tinggi ni elak mkn garam..dlm lada sulah tu dah ada garam..

    ReplyDelete
  7. sedapnya ikan salmon gini..mesti mahal kan..dpt makan pun kalo orang belanja atau ms naik flight..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)