Pages

Tuesday, May 6, 2014

ANTARA PWTC DAN PUSTAKA RAKYAT GOMBAK PRIMA


Bismillaah ArRahman ArRahim...

Kalau baru-baru ini orang sibuk ke PWTC saya sebaliknya..shopping buku berhampiran rumah di Pustaka Rakyat Gombak Prima..malas nak bersesak-sesak di station LRT..malas nak merata cari parking..malas nak bersesak-sesak dengan  manusia..malas nak masuk KL.

sudahlah rambang mata,satu buku pun tak dapat di tangan...banyak sangat pilihan..sampai tak terbeli..

penyumbang utama buku-buku untuk usrati (keluarga)..guna baucer buku..penyumbang sangat pemurah.
terima kasih daun keladi,esok-esok nak lagi..tuan tanah beli dua buah buku aje..yang lain imfak pada adik-adik..

isi kandungan dalam buku Kenali Rasul Kita Muhammad sangat ringan dan mudah untuk faham,penuh dengan gambar-gambar berwarna..antaranya yang tak pernah tahu tentang asal usul Za'faran terdapat di sini..dll
 
rambut Rasulullah

 bacalah buku ini.. semoga kalian juga mendapat ibrahnya.

11 comments:

  1. pemurahnya penyumbang tuh...:)
    tgk baju besi Rasulullah tuh terasa meremang bulu roma..bukan takut tapi cam almost close gitu

    ReplyDelete
  2. wah byk tu membeli... nanti kongsi2 lah cerita & ilmu yer knor !

    ReplyDelete
  3. Selamat membaca kak. Macam best jer buku kenali rasul kita tu.

    ReplyDelete
  4. bestnya Nor..banyak buku2 tu. Teringin nak baca buku tu juga Nor, insyaAllah ummi pun nak beli juga.
    Bila tengok barang tinggalan Rasulullah SAW memang mudah sangat sebak kan,,

    ReplyDelete
  5. saya suke buku pasal sejarah... tp sejarah yang meleret2 mcm masa sekolah dl tak minat sgt..hehe...suke jugak pergi tpt yang ada kesan sejarah..excited tgk...

    ReplyDelete
  6. Selamat membaca knor... baik hati sungguh penyumbang itu kan :)

    Saya pun macam tu malas sungguh nak bersesak di pesta buku.. kalau nak pergi pun mesti pagi2 masa tu org belum ramai lagi..

    ReplyDelete
  7. aduh..
    kita ni sorg yg jenis mls baca buku.

    ReplyDelete
  8. Macam best pulak Knor tengok buku pasal Rasulullah tu....bewarna pulak tu...okje ni dah mcm budak kecik dah...suka tgk gambo hehe

    ReplyDelete
  9. ada ternampak buku PTS tu hihi buku telaga ilmu ustaz tu memang bagus.. lebih kurang dengan buku tu ada juga tapi keluaran PTS, Atlas Rasulullah..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)