Pages

Tuesday, December 24, 2013

Simple tiramisu

This silky,smooth,delicious chocolate cake tastes just like tiramisu n it's so easy to make....

Tiramisu is one of my very favorite dessert
Tiramisu is one of my very favorite desserts.
Tiramisu is one of my very favorite desserts.
Tiramisu is one of my very favorite desserts.


cream cheese
susu cair
Whipping cream
chocolate cake(kek gulung yg di beli)
berry or any fruits
chocolate ganache
coco powder

cream cheese,susu cair,whipping cream di pukul...(whipping cream di pukul dahulu sehingga adunan kental,baru diikuti susu n cream cheese.
susun kek n tuang cream, nak campak cara sopan pun boleh.. masukkan dalam peti ais selama 20 minit..ambil masa 15 minit saja untuk membuatnya..sangat mudah...azhan pun boleh buat..so easy..


Tiramisu is one of my very favorite desserts.

19 comments:

  1. Nampak sedapnya... kak nor kata mudah.. saya tgk macam nak try tp bahan tak ada ni..kena cari bahan dululah nampaknya

    ReplyDelete
  2. Mcm mudah je buat...nnti leh try..tq sharing

    ReplyDelete
  3. ish sedapnyaaa. keliur huih kak oiii

    ReplyDelete
  4. saya mmg teringin nak makan tiramisu . cuma tak tau la yg cara menyediakannya semudah ini ...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya nampak tiramisu tu Nor, nak kidnap bawa balik sepotong, hihi..

    ReplyDelete
  6. Azhan memanglah boleh buat sebab dah selalu sangat tengok mama dia buat...

    ReplyDelete
  7. Kakzakie-ha ah betul tu kak..dia nak mkn dia buat sendirilah..hehe

    ReplyDelete
  8. huuuuuuu sedapnye kak......... ulang2 turun bawah naik balik tengok gambar tu he2

    ReplyDelete
  9. nak buat senang, nak mencari beli barangnya yang den lomah.. hehehe.

    ReplyDelete
  10. huhhhh..meleleh air liur tengok tiramisu akak ni..bak kata chef meletup-letup dalam mulut bila makan.

    ReplyDelete
  11. melelih tgok di mlm hari sedapnya...

    ReplyDelete
  12. makan sejuk2 lepas keluar peti ais mesti sedapkan.... blurppp

    ReplyDelete
  13. fuh terliur PM dibuatnya , nak suruh wife PM cubo buek lah...=)

    ReplyDelete
  14. Ingat nak buat dan bawak rumah MIL hari Knor tp malaslah pulak...huhu...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)