Pages

Sunday, June 2, 2013

Pokok bunga Janggut Nabi Adam





Pokok apa ni?..tanya saya pada kakak..
entah le tapi orang sini kata pokok bunga janggut Nabi Adam.
kalau tengok dekat-dekat warnanya agak keputihan macam uban..orang macam saya ni agak jakun le dengan pokok-pokok yang unik lagi pelik ni..

pokok ni hidup macam tu aje tanpa ada tanah,cuma kakak selitkan atas penyangkut dawai.makin panjang makin suburlah ia.

masih banyak lagi pokok yang tak kenal saya...



sakit kepala ...tengok sambil menonggeng..



16 comments:

  1. salam kak nor.. dulu mak miza pun suka tanam pokok janggut ni... skrg je dah x larat..

    p/s: bila2 akak nak lotion tu just inform yer...

    ReplyDelete
  2. ade orang panggil janggut musa..atau moses beard..

    ReplyDelete
  3. panjang betul kan pokok unik nih....sangat cantik utk dijadikan pokok hiasan laman rumah :) pasti mata melirik padanya :)

    ReplyDelete
  4. Nor ni sajalah nak buat kakak teleng kepala ye hihi...

    Rumah kak uda kakak ada tapi dia panggil janggut hantulah pulak entahlah macam-macam..

    ReplyDelete
  5. AA CAM JANGGUT LE KAK.. TAPI KALAU MEMALAM SEREM GAK KALAU TERPANDANG ...

    ReplyDelete
  6. dulu suka tkt kn sepupu dgn pokok ni ;-)

    ReplyDelete
  7. boleh dujadikan rambut palsu tuh...hehe

    ReplyDelete
  8. tau name pokok janggut je.mak bela kat umh.

    ReplyDelete
  9. mmg pernah nmpak kat rumah kawan..unik pokok ni kan..

    ReplyDelete
  10. lahh.. kenape gambonye senget tu?(",)

    ReplyDelete
  11. hoho tak pernah nmpk lagi pokok janggut nie. RAsanya tas sesuai dipanggil pokok sebab ia tanpa pohon, ranting dan dahan. cuma akar je kann.. rerasa nya lah..

    ReplyDelete
  12. lady scooter -hehe baru ada feel nak tgok..kan..heheh..penyakit malas dah dtg..



    Adie Achim -ha ah tulah semlm sblum post fikir juga..tu sbb letak bunga..pada hal tak keluarkan bunga pun..tapi ianya sejenis tumbuhan..species pokok juga kut..entah le

    ReplyDelete
  13. jarang liya nampak pokok ni kak nor... hehe

    lupa ari tu nak tangkap gambar buat kenangan ngan akk ari tu... hehe kek kak nor tu qalesya mmg suka.. masuk je dlm kete dah sibuk suh buka.. dia kata dia nak makan.. hehe tk nyembat2 budak ligat tu hehe

    ReplyDelete
  14. LiYa HaNiF ::-ye ke..cergas dia hari tu..kan..

    sehat.

    lain kali boleh jumpa lagi kan..

    ReplyDelete
  15. haha... haruslah pening tengok cenggitu..
    Tapi mmg mcm janggutlah kan Knor!

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)