Pages

Thursday, October 27, 2011

Profil Musuh Kita ....

Assalamualaikum
Iblis google
Nama : Iblis
Tempat Kediaman :Hati yang lalai, tempat maksiat, tempat yang kotor .
Keluarga : Jin, syaitan dan taqhut.
Tempat kembali : Neraka jahannam
Pangkat : Fasik kelas pertama.
Agama: Kufur.
Tugas : Professor dan pengarah bagi golongan yang menyesatkan hamba Allah .
Kerja : Menyuruh kepada kemungkaran dan maksiat serta mencegah kebaikan .
Tempoh khidmat : Hingga hari kiamat .
Modal : Angan-angan .
Majlis : Pasar-pasar .
Tema kerja : Munafik penghulu akhlak .
Keuntungan : Sia-sia seperti debu yang berterbangan .
Pakaian: Pakaian yang tidak menutup aurat .
Pasangan hidup : Orang yang berpakaian tetapi bertelanjang .
Sahabat : Munafik .
Sumber rezeki : Harta yang haram.
Janji : Menjanjikan kefakiran dan kemiskinan .
Cita-cita : Mengkafirkan semua manusia .
Makanan : Daging bangkai (mengumpat) .
Benda yang menyedihkan baginya : Banyak sujud kepada Allah .

Inilah sebahagian besar biodata syaitan kerana syaitan adalah penolong kepada Iblis .

Wassalam .  

17 comments:

  1. wah... lengkap biodatanya yeee!... lama dah kenall?.... heee3x...

    ReplyDelete
  2. erm... kan.. segala perkara buruk dan x baik yg manusia lakukan dtgnya dari syaitan kerana tipisnya iman kita sbg manusia...

    ReplyDelete
  3. sifat2 syaitan yang semakin banyak ada dlm diri kita sebagai manusia...

    ReplyDelete
  4. Selagi belum kiamat selagi itu dia akan bekerja keras mahu kita ikut cara dia. Allah hu robbi... moga kita sentiasa beringat dan melawan syaitan/iblis ini.

    ReplyDelete
  5. syaitan yang bertopengkan manusia pun banyak jugak .

    ReplyDelete
  6. mudah-mudahan kita xikut musuh ni..

    ReplyDelete
  7. manusia skang ramai dah jadi kwn ngn benda alah nie..mudah mudahan dpt hindar dr berperangai cm iblis nie..

    ReplyDelete
  8. memang lengkap bio iblis ni...tapi ada juga dari kita ni nk juga ikut cakapnya....

    ayo mat gesek go tu dibaca dalam loghat terengganu. perkataan asalnya mcm ni ON YOUR MARK, GET SET, GO..!

    ReplyDelete
  9. Kazman & Sue -kenal sangat..

    QueeN TerataI-setuju,setgh manusia ni..suka ikut telunjuk syaitan ni..

    ReplyDelete
  10. Mizfantagiro-memang pun..setuju sgt..


    Kakzakie-betul, hingga hari kiamat nnti,kalau ikut telunjuk dia,sama-sama le ke neraka..

    ReplyDelete
  11. adibahjamal-BETUL TU ANAK CINNAMON,study..study...

    ReplyDelete
  12. ciK LyndaWawa-pandai adik,..tahniah ye..bru lps konvo ye..

    Aiisyah Gazali-mudah-mudahan..

    anismelon-betul tu...selalu beristiqfar..dan berlindung dgn Allah dr syaitan yg di rejam.

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Santri T.P.I.N.I-lengkap,pasaraya besar-besar tu,lagi besar2 syaitan nya..

    ayo mat gesek go...

    ReplyDelete
  15. banyaknya sifat ndak baik...tengok pada profil pun dah tahu macam mana keadaan dia

    ReplyDelete
  16. kita kena tahu profil musuh kita. thanx sebab kongsikan info ni.

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)