Pages

Tuesday, May 3, 2016

JURUTERA MEKANIKAL


Assalamualaikum  sahabat semua awali hari dgn puji pujian....
Kalau namanya lelaki...selain dri bermain atau bermain terusan meh paksa diri utk asah minda tu jgn bagi ia tumpul ya anak2 semua..
Mari kita lihat kereta ciptaan azhan asalnya ini kerja sekolah iman soffea markah 60 peratus akan diberi...

Pengambil alihan kuasa oleh abang"
Sebenarnya aku lebih suka kalau iman,kawan2 dan guru buat di sekolah. .bukan apa lebih telus gitu..kalau bawa balik dah tentu parents yg buat ye dak..nak tak nak kena tolong buat juga..bahagian iman adalah gergaji papan tu..dibantu aku.
Bab sambung wayar ayahnya lah  n body bagi kat azhan..kira parenting  supportlah ni..satu family bersatu untuk hasilkan sebiji kereta...mainan...๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚tugas azhan lagi berat fasa akhir agak rumit.
Aku yakin iman soffea tak mampu nak buat..ikutkan masa azhan sekolah form 2 or 3 adalah buat almari mini,tabung, dan mini rak...tapi la zaman iman soffea lebih inovatif sikitlah..baru nak maju,kalau orang putih tu macam2 diorg buat...kita agak ketinggalan sikit bab2 menjana minda  melalui rekacipta..dri peringkat awal sekolah rendah.Inilah kut namanya berfikir aras tinggi (KBAT)..macam mana pun aku lebih suka kalau benda ni buat di sekolah  hingga habis..buat berperingkat peringkat..fasa mula hingga fasa tamat..cikgulah kena guide. ..


Siap sepenuhnya ciptaan azhan akhirnya berjaya juga tanpa sebarang kesilapan,laju,lancar yg penting lampu menyala...sehari suntuk menyudahkan kerja2 rumit ni...rumitlah sangat...

Tq abang!!!!

Jom tengok usaha anak..







Jika engkau tepuk dada tanya Selera,nanti kau yg akan berduka lara.Jika engkau tepuk dada tanya Iman,pasti engkau hidup Aman....

You can do it...

Kalau cikgu tanya sapa buat.."cakap jer abang buat"๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข

13 comments:

  1. Untunglah ada abang yang kretif. Cantik keta tu.

    Tapi kerja skolah bebudak skang hebat2 lah sis. Baru skolah rendah dah kena buat macam2 yang kena pakai PC dan internet plak tu...huhuhu...

    ReplyDelete
  2. ye la..saya dulu masa sekolah menengah baru start belajar potog kayu,paku2 bagai ni..tu pun semua kena buat kat sekolah..bahan projek tak boleh bawak balik.cikgu nak tengok depan mata..

    agaknya tujuan cikgu bagi depa bawak balik tu sebab nak ibu bapa buat juga kot..heheheh

    ReplyDelete
  3. advance betul budak2 sekarng ni..
    tengok ada kawan bekas engineer dah berhenti minta cikgu.. selalu tgok dia upload bwak budak2 dia pergi bertanding jenis reka cipta ni.. untung dpt cikgu ada pengalaman gtu.. budak2 advance, cikgu pun pandai2 dan ada xperiance luas.

    ReplyDelete
  4. wow kak..! kagum aina tgk.. Hehehe kreatif nya.
    dulu masa sekolah menengah, subjek kemahiran hidup.. hmm kena jahit baju la, buat kotak music la.. semua kena buat dkt sekolah... nangis nangis tau potong kayu sbb asik senget je. Hahahha

    ReplyDelete
  5. Betullah Nor kalau kerja bawa balik memang akhirnya satu family terjebak buat sama. Kakak rasa bukan kita aje rata-rata gitu.

    Pandailah Azhan..

    ReplyDelete
  6. memang pandailah azhan, kagum auntie tengok

    ReplyDelete
  7. Pandainya abang, kreatif sangat tu,
    Sekali tengok macam kereta tu bole terbang, kuat imaginasi abang ni, hingga bole design kereta nampak laju. bagus sekolah beri asignment begini untuk asah kemahiran anak-anak.

    ReplyDelete
  8. memang pandai abang iman buat kan sampai boleh jalan kete tu..
    zaman dah berubah..zaman acik dulu main tanah liat..kertas surat khabar..pelepah pisang je

    ReplyDelete
  9. Assalam knor, salam singgah jap ye

    ReplyDelete
  10. Betul betul....zaman si abg sulung ngan kakak dulu tabung tak silap. La ni dah keta ke Knor? Perghhh....
    Nasiblah abg tgh cuti, kalau mak yg bikin harus jadi Rempeyek tu haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu knor pch habislh papan tu...hahhah

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)