Pages

Sunday, May 22, 2016

AYAK TANGAN


Assalamualaikum everyone

Bagi sapa2 yg berpuasa sunat dan ganti selamat berpuasa.ceriakan hari2mu walau kadang tak berdaya...semua sendi dh minta rehat ni...tapi apakan daya ku atur langkah dgn rentak perlahan..ikut irama upaya..ce wahhh....kalah fitry yahya..

Pagi aku sibuk dgn tempahan petang pula sibuk dgn memasak utk family tercintalahhhh...jika bicara soal juara didapur tentu ibu selalunya juara...kok gitu uolls.

Àku buka mukadimah dgn juadah berbuka semalam..ku gigihkan diri buat rojak...mamakkkk..




Kuih kasturi aku buat 3 hari lepas memang sedap berbaloi baloi ayak tangan sis nor...ranggup diluar lembut didalam...kuih paling mudah didunia...
 Kek lapis masam manis kukus 


Kek pisang marble

Martabak ayam cicah kari ikan tenggiri 
👇
👇
👇
👇
👇


Dan ini jer makan kat luar wong solo section 9 s.alam terbaik dari ladang sumatera

22 comments:

  1. Tahu dah memang sedap belaka sebab yg masak tu tukang masak. Campak macam mana cara pun tetap menarik dan nikmat:)

    ReplyDelete
  2. huwaaaa semua sedap belaka! terliuurrr.. =)

    ReplyDelete
  3. kuih kasturi memang sedapkan nor.tapi acik meangx buat sendiri kuih kasturi beli je..biasa beli yang frozen sedap jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dpt yg sedppp oklah acik..kan..,,nor suka kulitnya rggup...

      Delete
  4. fuhh semua sedap2
    alhamdulillah kita dah habis ganti puasa last week

    ReplyDelete
  5. wow semua menu mengiurkan.. adoii meleleh ayaq liuq.. hehhe
    Slm Kenal.. :)

    ReplyDelete
  6. Mak aii kakkkk... sedap2 semuanya...memang terbaik ayaq tangan akak..
    klu sy, mau order kt Kedai je ni... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Order kedai lgi ok atie..sng sikit hihi

      Delete
  7. Rojak mamak tu sedap tu... bunda fail lah nak buat cucur cryspy macam mamak punya tu... kasi resipi please...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klu nak bgi ranggup letak tepung jagung 3 sudu besar lbih kurang gitulah n sedikit air kapur serta sebiji telur. ..sure rggup gitu...ya bunda ya..

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. Saya tk pandai buat kuih kasturi, cakap terus-terang nih.
    Kata tak larat tapi byk je juadahnya tu

    ReplyDelete
  10. Saya tk pandai buat kuih kasturi, cakap terus-terang nih.
    Kata tak larat tapi byk je juadahnya tu

    ReplyDelete
  11. Waduh...waduh udah layur layur makanan pulak....bikin ngences saya bukkkk Knor tengahari tengahari gini...

    Lamanya tak makan kuih kasturi tu Knor....dulu dulu masa kecik selalulah sebabnya makcik kantin selalu jual hihi

    ReplyDelete
  12. Apakah ini, kenduri besar-besaran ni, pandainya memasak berjenis-jenis.memang buat business catering ?.. untung keluarga knor. Ayam penyet tu pun sedap :)

    ReplyDelete
  13. Murtabak kan tu K.Nor?. Terbayang2 kesedapan murtabak jiran zmn kanak2. Mcm tu la rupa bentuknya, byk telur berbanding daging.. saya suka yg sebegitu.

    ReplyDelete
  14. Murtabak kan tu K.Nor?. Terbayang2 kesedapan murtabak jiran zmn kanak2. Mcm tu la rupa bentuknya, byk telur berbanding daging.. saya suka yg sebegitu.

    ReplyDelete
  15. Wah meriah sungguh makanan tu KM..
    Yang terliur sangat rojak mamak tu huwaaahhhh..
    Nak semangkuk..

    KM bagi resepi kek kukus masam manis tu..
    Nampak sedaplah..

    ReplyDelete
  16. Banyaknye makanan kak.. Akak, kuih kasturi tu nk buat mcmn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru terbca komen2 kat tq dtg sini..maaf knor bz sgt..nti knor bgi resepi ye

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)