Pages

Wednesday, April 13, 2016

KANGKUNG


Cuti ambil tempahan sbb panas yg melampau..so managed to cook jerlah...simple but yummmehhh.
Puasa ganti dah habis,tapi puasa sunat belum mampu nak buat aku tak kuaddd..

Memandangkan kangkung murah,kita goreng kangkung sweet sour jerlah..lawan pulak dgn sweet sour siakap...

Untuk juadah petang layan jer manggo cheese cake semalam punya masih berbaki...

Dah masuk zohor..solat dulu yokkk...



16 comments:

  1. Jom solat dulu, sat na, komen kangkung tu sedap, heran kangkung rebus pun celur ja pun sedap Tuhan bagi.. cheesy tu nampak yummy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah betul tu....rebus mkn dgn nasi lemak pun sdpppp

      Delete
  2. Kangkung ni org selalu perlekeh sebab harga murah tapi kakak pulak ni Nor sayur kangkung boleh katakan seminggu at least sekali ada masak. Entahlah org kata sejuk tapi sedap kakak suka:)

    Itu kek tu minta Muhammad makankan satu slice buat auntie boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama dh tak beli kangkung kak sjak kecoh2 hari tu..bkn tak nak beli tapi takut ada lintah....

      Muhammad tak lalu makan kak....hihi

      Delete
    2. Lama dh tak beli kangkung kak sjak kecoh2 hari tu..bkn tak nak beli tapi takut ada lintah....

      Muhammad tak lalu makan kak....hihi

      Delete
  3. Semua nya jadi sweet ye KM..
    Sedap pulak tengok cheese kek manggo tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Msk sweet2 cpt hbis...anak2 knor suka naww

      Delete
  4. Tengah sawan Sweet sour nampak hihi......Lama tak beli kangkung.
    Knor kita tak de minum petang ..... Kurangkan minum manis petang petang katanya, padahal malas nak buat haha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha hari2 sawan msk tau...ni kira lauk fev berbudaklh ni..mak2 kurang mkn mnis...cake tu pun tak mniss sgt tau dear msih boleh mkn dgn lajunya...

      Delete
  5. Laling ai tu tk mkn kangkung, sejuk kekdahnya, jadi kalo msk pastu mkn sorg tk syok betulla, ank2 pun kureng mkn sayur ni..

    Tp, mesti sedap kangkung sweet sour tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angin tk angin nti nor plk yg angin mllsss masakkk hihi

      Delete
    2. Angin tk angin nti nor plk yg angin mllsss masakkk hihi

      Delete
  6. Laling ai tu tk mkn kangkung, sejuk kekdahnya, jadi kalo msk pastu mkn sorg tk syok betulla, ank2 pun kureng mkn sayur ni..

    Tp, mesti sedap kangkung sweet sour tu

    ReplyDelete
  7. dah usha manggo chese.. hai...bila boleh terbuat ni.

    ReplyDelete
  8. Wah tempting.malam2 ni mak buyung lapar tau tak.hahaha

    ReplyDelete
  9. waduhhhhh lambat nyerrr nk lunchhhh

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)