Pages

Tuesday, April 12, 2016

HUTAN FRIM


Cantik masyaAllah.
Such a lovely day..green grass,blue skies,light breeze.
Everything is nice syukur alhamdulillah rasa macam tak nak keluar dari hutan frim ni...indah,nyaman,sejuk semua ada rasa....

Gara2 anakanda adibah nak buat presentation mama ayah turut turun padang untuk cari bahan ..sementalah cuti seminggu..cuti dipendekkan lantaran bz dgn tugasan group. .cari n beli buku dalam hutan...Alhamdulillah kak ipar kerja kat situ memudahkan urusan...

Memang udara nyaman kat dlm hutan jauh dri anasir asap ,jerebu dan sbagainya..kalau korang nak pergi jln2 bawa family  ni mmg tempat yg sesuai selain mandi manda ada juga sukan berkayuh,panjat2 bukit semua yg lasak2lah...aku lebih suka nikmati alam semesta hutan belantara...kalau nak dikutkn dkt sgt dgn rumah 10 minit sampai,tapi tulah tak ada sebab tak pergi punyalahh..dtg lebih kepada tugasan..hihi tugasanlah sgt...parenting support.

 Kak long melawat kawasan interaksi dgn alam lebih indah.adibah baru keluar dari hutan kuala woh perak bertapa 5 hari kat sana..balik tak selesai tugasan lagi...




Budak hensem ni tak mandi lagi...nak ikut juga katanya...

Info
Bayaran masuk (FRIM) : RM3.00 (RM2.00 + RM1.00 - parking))
Canopy Walk : RM5.00
Waktu Operasi (CW) : 9.30am - 2.30pm

14 comments:

  1. assalamualaikum kak nor...apa khabar.... :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam
      Alhamdulillah
      Baik2 sajer

      Delete
  2. Misi mencari bahan utk Adibah seisi keluarga dpt riadah sama
    Baguslah. Tengok Muhammad tu sengih happy bukan main:)

    ReplyDelete
  3. Memang cantik tempatnya dan gambar gambar KM. Kadang terlupa hutan simpan berdekatan kan.. tu la budak hensem niat nak mandi dalam kehijauan tu.. :)

    ReplyDelete
  4. Dah lama sgt tk pegi sini, bila ntah last pegi..

    ReplyDelete
  5. Dah lama sgt tk pegi sini, bila ntah last pegi..

    ReplyDelete
  6. Seronok juga jalan-jalan hutan frim tu. Pokok dia besar-besar.

    ReplyDelete
  7. best juga bawa anak2 ke sana ya. dekat juga dgn rumah

    ReplyDelete
  8. kat kepong kan.. selalu lalu je..tp x tahu apa ada kat dlm tu..

    ReplyDelete
  9. Amboiii satu batalion Adibah bawak hihi......Kira Adibah's fans lah ni ek. Kita pernah ke sini sekali dulu...ada kenduri kawen sedara.
    Best duk sini time panas panas cenggini kan....sure redup dan sejuk jer jiwa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha nk bt majlis kawin pun ada juga...ala2 garden forest gitu

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)