Pages

Monday, August 31, 2015

TERBAIK DARI DAPUR SEGAR DARI KUALI


Assalamualaikum everyone...

#throwback...

Imbas balik tempahan raya 2015 .

perniagaan kecil-kecilan celah ketiak jer..tak mampu nak buat rempeyek tapi ada hati nak makan..mai..mai order..air tangan mak-mak korang juga ni..raya haji is loading...
 kena beli van ni tak adalah sampai sepuluh kali hangkut...



 Asal nak beraya jer rempeyek sekali ikut....











nipis,ranggup dan sedappp antaranya keistimewaannya terbaik dari dapur...segar dari kuali...
TEMPAH ,BAYAR,DAPAT


antara gambar peyek yang sempat diambil oleh anak-anak...masih banyak lagi yang tersirat dan tersurat....

19 comments:

  1. Awat la xtau jual rempeyek ni. Kalau tau boleh order ritu. Huhuhu

    sarapan pagi yang sihat

    ReplyDelete
  2. Awat la xtau jual rempeyek ni. Kalau tau boleh order ritu. Huhuhu

    sarapan pagi yang sihat

    ReplyDelete
  3. Tauke ni merendah diri tul.. katanya bisnes celah ketiak je ye.. sedap rempeyek akak ni. Tu yg xcukup tangan nk buatnya..

    ReplyDelete
  4. wahhh patut lah diam lama ya sedang operasi peyek ni, akak mmg suka ni Nor kalau dpt tempah dari Brunei ni mmg nak lah mesti sedap

    ReplyDelete
  5. Sedapnya tengok rempeyek KM ni..
    Memang nampak rangup dan nipis tu..
    Ikan bilis dan kacang tanah pun banyak..
    KM jual sekitar mana tu..
    Shah Alam ada tak..
    Macam nak oder ni..
    Kacang dal ada tak KM buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shah alam bleh..
      Kcg dhal tk ada yati..kcg tanah ajer..

      Delete
  6. akak kalau ada tetiba nak datang melaka tolong lah bagitau kita nak order plissss T_T

    ReplyDelete
  7. Nor tahu apa kakak buat?
    Kakak dok mengira anggaran berapa Nor dpt hasil jualan itu
    Alhamdulillah.... suka kakak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah kak...lbih 6k..
      Titik peluh kak hihi.

      Delete
  8. Sejak duk Johor 5 tahun ni dah makin kenal rempeyek. Salute sangat! Cantik buatannya. Susun elok je. Baru best nak tayang kat meja makan time raya. Hehehe.

    Jemput sertai segmen di blog VitaminSuci. TQ!

    ReplyDelete
  9. Knor dah 3 kali dah tau....bila nak baca entri yg latest tu terus dia bawak okje ke entri ni.....hish ....mcm nak kena try jugak ni .....hihi..

    Tu diaaaaa.....mmg betul tokey rempeyek nikan....
    Satu hari nanti mmg okje nak test jugaklah air tangan Knor ni.

    Hihi kelakau tau.....bila Rempeyek pun nak beraya

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah...rezeki Allah bagi...kalau rajin berusaha..insyallah dapat hasil nya kan..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)