Pages

Tuesday, August 25, 2015

GREEN VELVET CAKE


Udah tengah hari apa khabar yupp, bini-bini yupp semua...hari ni aku nak tunjuk kek lagi..yelah semalam kek belum berbaju lagi...udah selamat sampai kat pelangan pun...Baking more...baking more....

Ini untuk taukeh kek, tak dapat rasa kek secret recipe rasa KEK sendiri ala-ala pun jadilah...
nampak tak? moist,light,flufy..nyummmm memang enak..
puji diri sendirilah....





Ni saja dimain effectnya supaya lebih nampak hijau macam lumut...


Jangan cemburu dengan orang yang dunianya lebih dari kita.Patutnya cemburu dengan orang yang lebih akhiratnya dari kita....




21 comments:

  1. Eh... cemburu juga dgn org yg pandai membaking dan mendeko kek di atas tu Nor.
    Ngences kakak dibuatnya haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..dulu kak kata ilham msk dsbgnya tu Allah yang bagi walau tak pg sekolah masak pun..kan, nor setuju kak...muah..muah..yes, now i know...
      n masih belajar lagi dgn chef yg handal kat luar tu..by buku,inta dll.

      Delete
  2. kak nor sgt tidak adil. dah la tayang2... pastu kasi kite tgk je hahahah ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nti kita bagi sikit yekk..
      lupa nak buat lebih...

      Delete
    2. sikit je? hahahahaahahah (gelak setan da ni) ;-)

      Delete
  3. kak, kalau buat kek kukus xleh biar dlm pengukus ek kalau dah masak? sori lari topik.
    kek kukus dgn bakar mana lebih moist?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah...rasa dua2 pun kena gaya dn caranya moist juga..

      Delete
  4. Memang meleleh air liur tengok kek ijau yg cantik KM..
    Cuba up sikit resepinya KM..
    Macam nak mencuba pulak..

    Betul tu KM cemburulah pd org yg akhirat nya lebih dari kita..

    ReplyDelete
  5. Melting tengok kek tu.. ;)
    betul tu.. cemburu pada yang akhiratnya lebih dari kita jauh lebih baik dari kita cemburu sebab duniawi semata.

    ReplyDelete
  6. mengoda betul kak kek ni.. nampak sangat sedap

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. sama lya...velvet org lain pernah rasa sekali jer..mkn sepotong dh muak..

      Delete
  8. kak share cara buat krim dan kek tu plz

    ReplyDelete
  9. dah lama kaknoor tak buat kek berkrim gini, tapi anak2 mmg suka snagat ni..
    pandai Nor baking kek macam ni salute lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. noor lgi hebat..
      nor ni baru nak belajar msih merangkak

      Delete
  10. Knor.....awak tak jemu ke tengok kek?hihi.....
    Tokey kek katanya. Yelahhh..lumutlah sangat tu . Kang jadi virallah pulah green velvert ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jemulah sbb ini tempahan,makn jemulah..hihi

      Delete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)