Tempahan masih berbaki,ikutkan dah tutup 15.5 tadi untuk bagi laluan tempahan raya pula..apa nak buat permintaan sangat memberangsangkan maka aku dengan senang hati buka hingga hujung bulan ini...lepas tu tutup untuk bagi laluan tempahan raya pula..segala msg,whatsapp,dan email penuh dengan tempahan,belum masuk tempahan mulut lagi..masih lagi terakam kat otak ni..tak sempat lagi nak tulis dalam dairi.. macam nak nangis gembira jer...semoga aku sehat hendaknya...
aku abaikan sekejap tempahan rempeyek tu...semalam aku rest..rest tapi tak restlah juga...
barang ada, aku rajinkan buat cookies pula...
biskut putri susu nama di beri...
mai kita tengok resepinya ..raya nanti uols boleh..
campak-campak jer uols...
Iman soffea punya idealah ni bermain dgn warna...
250gm butter
1 tin susu pekat1biji telur
1 kg tepung jagung
1 sudu kecil esen vanila
bahan hiasan resberry kering
Coklat chip
cara caranya
pukul butter , telur sehingga kembang.
masukkan tepung jagung dan susu.
seterusnya , uli menjadi doh.
gunakan acuan bentuk ros untuk membentuk biskut
bakar dalam 150 darjah celcius.
siap sebalang kecil nak bagi adik...
asalamualaikum kak..selamat pagi :-))
ReplyDeletekak biskut ni tak pakai tepung gandum ker kak...simple mudah...resepi yan simpan nak try
:-))
Waalaikumsalam yanti
DeleteYe,tepung jagung saje..
Mmg mudah n sedappp..
Lawa nama biskut ni. Saya nk salin dulu resepi ni.. bila kat sekolah ada beberapa kelas memasak berbayar dgn chef terkenal ni, saya terfikir nak serati kelas memasak kek dan biskut, entah jadi ke tak nanti tu
ReplyDeleteWahhhh macam sedap ajeee....
ReplyDeletesalam. hee kuih raya yg sedapp ;p
ReplyDeletesalam. hai kak nor. baca nama blog pn tahu mesti pandai masak ni. hihi. nanti boleh lah macy try resepi sini.. baru ni buat benda baru. tak jadi. haha. t suami makan je. rasa sedap cuma ruoa tk jadi..
ReplyDeletehmm. mgkin lahir untuk masak asam pedaa je :p
alhamdulillah...bertambah2 rezeki knor..nampak senang je tu..
ReplyDelete