Pages

Monday, May 11, 2015

BAJU RAYA UDAH BELI KE BELUM??


Macam dah ada bau-bau kedai..oo dah buat persiapan baju raya ke korang..yang suka tempah tu mesti dah awal-awal lagikan..
aku pula jenis beli yang dah siap..kalau masa anak dara tempah juga,tapi sekarang macam tak lalu jer nak tempah-tempah ni....
kalau sebelum ni suka buat persediaan raya sebelum puasa,tapi pengalaman sebelum-sebelum ni semua baju tahun lepas-lepas...tak keluar lagi baju terbaru..macam den terkono jer..

jadi tahun ni bercadang beli pertengahan puasalah kut...In shaa ALLAH...
Tak pun masa cuti-cuti penggal dua ni...taklah beria sangat pun..untuk anak-anak bolehlah kut...mak ayah biarlah hujung-hujung...

nak beli online macam tak cayo jer...nampak cantik..sampai kat kita kain guni pulak...

kita merancang Allah yang tentukan....


ini songket vietnam yang di hadiahkan oleh my kakak ipar...bagi kain kita skirt labuhkan dia...anak dara berkenan kita bagi jer....kalau cukup untuk buat jubah dah lama aku jubahkan....macam cantik jer jubah ala songket...

p/s sebenarnya aku dah kering idea nak buat n3 apa ni..puasa pun belum lagi dah sibuk nak berbaju raya bagai...





20 comments:

  1. beli siap je kot baju raya tahun ni

    ReplyDelete
  2. saya pun beli dah siap je rasanya.. takde plan apa pun lagi..hahaha

    ReplyDelete
  3. tak buat apa2 persediaan pun lg knor...noe pun jenis beli siap jer...malas nk tempah2 ni

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Yelah awal lgi...bln puasa nk beli yg kecik2 tu tk larat nk jln2..
      yg tua pun sama...
      mlm sibuknya lain plk...
      mmdgkn tk blik mna2 thun ni...esok raya pun bleh beli ...atau lps raya...kn..hihi

      Delete
  5. Acik dah tak boleh beli baju siap..tak.muat he he

    ReplyDelete
  6. Tak salah merancang Nor. Lagi pula sebaiknya masa ramadhan kelak dah tak payah lagi nak sibuk hal baju lagi dah.. Kakak sekarang ni pun kalau sabtu/ahad menjahit ajelah kerjanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah k.zakie tmbh nor ni sbln tu sibuk dgn tmphn lgilh..mmg tk ada msa nti...mmg pnt bwa ke mlm.

      ambil tmphn setkt yg mmpu..jer.tk nklh tamak sgt...

      Delete
  7. ms bln 3 sy da plan nk beli bj raya...smpi laa ni x beli2 lg...tgk2 nnt mlm raya br beli hahaha

    ReplyDelete
  8. belum beli lagi kak..nak sattle kan majlis kahwin anak dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sibuklah nk sambut menantu ye yanti. ?.
      semoga dipermudahkn urusan nti.

      Delete
  9. Haha.. tailor dah tak nak ambil tempahan baju jadi mmg kena beli siap jela nampaknya.. kalau x pun kena pakai yg mana ada je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jimatlh sikit...cikgu biasanya bnyk bju..tk ada masaalahlh..kn

      Delete
  10. tengah mesyuarat utk baby baru kak insyaAllah.. tak sempat lg mesyuarat untuk baju raya....

    ReplyDelete
  11. Salaam jumaat kak..😊

    Smg dipermudahkan urusan hari ni..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)