Pages

Monday, April 28, 2014

BILL GATES

Assalamualaikum sahabat soleh dan solehah.

Pepagi mengetuk papan kekunci..kejap lagi nak berangkat ke Gopenghagen menjemput anak yang dah hampir selesai menduduki exam final,last paper iaitu fizik dalam pukul 3 petang,ada setengah pelajar dah balik semalam.pada yang mengambil sains tulin akan balik hari ni...
pejam celik pejam celik sudah setahun rupanya.sesungguhnya masa berlalu pantas...Zaman Semakin berputar mengikuti arus kelalaian manusia...




"fazkuruni... adzkurukum!"- "Ingatlah kepada Allah, maka Allah akan mengingatimu!"



"Saya gagal dalam banyak subjek, tetapi kawan saya lulus semuanya. Sekarang, dia jurutera di Microsoft, dan saya adalah pemilik Microsoft." -

Bill Gates.

17 comments:

  1. "gagal sekali bukan bererti gagal selamanya"

    selalu words ni terpampang dalam kelas dulu

    ReplyDelete
  2. nice..


    yang penting dalam hidup kena rajin berusaha..

    ReplyDelete
  3. kejayaan dalam pelbagai bentuk kan Nor..

    ReplyDelete
  4. rezki tuh tidaklah hny 1 cbg jer kan..yg penting usaha..

    ReplyDelete
  5. Ramai yg gagal satu tapi jadi insan lebih cemerlang berbanding yg lulus cemerlang tapi gagal dalam kehidupan...

    ReplyDelete
  6. setuju nga umu,
    bukn pasal gagal..sb kita x nak gagal..
    tp rezeki tu allah punya

    ReplyDelete
  7. percaya Allah pemberi rezeki, tapi Allah suruh kita usaha...

    ReplyDelete
  8. Msredcheesecake- betul sgt2..tkkn nk tuggu rezeki dtg bergolek 2..doa dn usaha

    ReplyDelete
  9. "fazkuruni... adzkurukum!"- "Ingatlah kepada Allah, maka Allah akan mengingatimu!" Ooo itu maksudnya ye KNor?. Ok saya nak jadikan status FB....hehe.

    ReplyDelete
  10. Setuju dengan entri ni. kegagalan sewaktu di alam persekolahan, tidak bererti bakal gagal di alam kedewasaan juga. Pokok pangkalnya, terletak pada kemahuan diri untuk menuju kejayaan.

    ReplyDelete
  11. jgn putus asa...sekali gagal bkn beerti gagal selamanya...

    ReplyDelete
  12. sekolah itu bukan kayu pengukur kejayaan dlm hidup .

    ReplyDelete
  13. Betul Knor ...orang yg gagal dahulu tak semestinya tak boleh berjaya sekarang!
    Moga selamat perjalanan....

    ReplyDelete
  14. Semoga anak K.Nor dapat point yg tinggi

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)