Pages

Tuesday, February 18, 2014

Tropical fruit bread pudding with cream cheese


Hebat mana pun ... Semua pinjaman. Idea hebat pun sebab Allah izinkan. Kalau tak izin, ternganga terlopong kelu membisu...

1tin susu cair
roti
gula
buah-buahan dalam tin
kepingan badam
kismis
4 biji telur
2 sudu besar gula
semua bahan di kisar(blender) senang kerja

roti yang nak hampir luput di koyak rabakkan.sebelum tu acuan di lenserkan dengan butter atau minyak.
masukan buah peach dan nanas .
 Tuangkan bahan yang di kisar ke atas roti dan taburkan kepingan badam dan kismis.

letakkan secubit secubit butter sebab nak dapat lemak-lemak masin...tak nak letak pun tak apa..

Anggaran 75gm butter
 cream cheese
susu cair
tepung jagung
campurkan kesemua bahan
di masak dalam api yang sederhana
bahan agak-agaklah ye...ikut banyak mana nak..

Agak-agak dah garing bahagian atas keluarkan dari oven dan sejukkan...

jemput cuba resepi yang sangat mudah ni...letaklah buah apa pun yang bersesuaian...


22 comments:

  1. sy berminat nie nak cuba..nanti dpt krim cheese blhlah jgk menggodek..:)

    ReplyDelete
  2. Ala Nor... memang sedap sangatlah ni. Kakak masa tengok macam nak buat tapi bila dah kat rumah lupa..

    ReplyDelete
  3. boleh cuba nanti... err... tapi nanti tu x tau bile.. hehe

    ReplyDelete
  4. Selalu buat puding bodoh tu jer Knor... nampaknya boleh cuba ni Knor...nampak mcm menarik ...Boleh le buat kalau ada org datang hehe

    ReplyDelete
  5. nampak macam sedap sangat...mesti dicuba ni..

    ReplyDelete
  6. dessert macam ni sesuai banget makan time cuaca panas macam sekarang ni..

    saya penah buat nur..tapi tak letak buah koktil,dan jugak badam hiris..

    lain kali try resepi yg ni pulak..menarik & tertarik untuk mencubanyer..thanks nur :)

    ReplyDelete
  7. Nor sedapnya!..kenapalah kita tak berjiran ye, dapat cium bau pun jadilah hihi..

    ReplyDelete
  8. geramkan kepingan badam yang banyak tu.. ;)

    ReplyDelete
  9. betulkan... even ilham pun datang dari Allah, even keinginan kita untuk berzikir pun dtg dari Allah, syukur kalau Allah bagi ilham...

    sedap sgt nampaknya, bunyi pun sedap...hhee

    ReplyDelete
  10. tula, syukur banyak2 kan knor, ada bakat macamni Allah bagi, cam saya, masak-memasak, jahit-menjahit dan apa saje keje seni bukanla bidang saya, saya cinta bidang pendidikan, penah cuba belajar menjahit, takat potong plan kertas utk baju kurung, pastu tinggal camtu jer, hi hi..

    aniway, nampak sedappp tu..

    ReplyDelete
  11. Seleai membaca semua entri secara marathon. Lepas baca perut mesti bekeriuk.. Lapar,.

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaa K.Nor... lebih sedap dari Delifrance buat nih!. Kang pos kat saya ye... ;)

    ReplyDelete
  13. akak, anta johor pliss. nampak sedap. hehehe :)

    ReplyDelete
  14. Berkenannya dengan puding ni.. macam sedap dan menyelerakan sangat ni..

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)