Pages

Thursday, November 8, 2012

Spaghetti carbonara 2


Tengahari Jumaat anak-anak ada di rumah kecuali azhan.dah seminggu cuti.hari ni dia pula yang pergi sekolah,nak bincang dengan cikgu mengenai jamuan katanya.semalam hari anugerah cemerlang iman soffea,tahniah buat iman.Esok giliran muhammad pula.sementara  adibah bercuti  exam selama sepuluh hari...akan bersambung selepas itu.

 spaghetti dengan hotdog buatlah macam di atas,bantuan anak-anak,diorang suka cucuk-cucuk ni...

 selepas di rebus..pastikan letak minyak ke dalam air rebusan ..



spaghetti carbonara resepi ada di n3 lepas..


sementara tu rebus american potato separuh masak,tak payah buang kulit ye...ini nak buat potato wedges

beli aje tepung serba guna..perapkan..selepas tu bolehlah di goreng.

sedap makan panas-panas..sambil goreng boleh terus masuk mulut...


perapkan daging dengan sos barbeque nak di panggang selepas satu jam...

 selepas daging di panggang...


tiba masa saya makan....buatlah ye..senang aje..



16 comments:

  1. Kalau buat kat rumaqh ni, mesti anak2 saya suka sangat. :)

    ReplyDelete
  2. salam kak nor... sedapnya terliur Queen kak.. nasib baiklah skrg ni msh kenyang.. kalo lapar confirm teringat-ingat.

    ReplyDelete
  3. Ok.. yg ini kakak boleh buat Nor. Kakak kalau yg senang bolehlah tapi kalau yg selalu Nor tunjuk berbagai olahannya memang fail kakak nie Nor..

    ReplyDelete
  4. carbonara tu nak buat weekend ni. anak2 asyik lapar jer! gud idea :)

    ReplyDelete
  5. yumyum~
    1st time teng0k spaghetti dicucukkan dlm hotdog tuu~ <3

    ReplyDelete
  6. sedapnya kak..geram & terliurnya tgk..nak sikit..kreatif buat cucuk dgn hotdof camtu..

    ReplyDelete
  7. sy kan tak tau la knp tak blh mkn spagheti carbonara ni..ari tu g pizza order mende ni..pas tu tak mkn..hm..tekak orang kampung kan..huhu

    ReplyDelete
  8. MAY-mmg, byk2 mkn akan cepat muak..

    kak pun lebih suka mkn nasi..benda2 ni jarang2 sgt..sesekali nak ubah selera..anak2 aje yg suka..:)

    ReplyDelete
  9. akak gune tepung serbaguna tu brand ape? :)

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)