Pages

Friday, May 24, 2013

WARNA-WARNI



buat untuk azhan dan rakan-rakan untuk folio sekolah...
yang belum di hias Rm1.50 sebiji.

suka-suka hati mama dia aje mendeco..bila kerja-kerja sekolah ni..saya bagi percuma...aje

yang dihias Rm3.

kek pelangi tempahan pelangan...
tempahan dalam seminggu..adalah 2/3 biji .alhamdulillah
biasa-biasa aje...tak pandai sangat pun untuk mendeco..hantam-hantam aje..
musim anak-anak sambut hari lahir,maka sibuklah para ibu menempah kek,ada juga untuk jamuan sekolah. kenyang cikgu makan kek...

alkisah dari para ibu tentang kek ini...
cikgu; sedaplah kek ni tempah mana ye?

ibu: kawan...bla...bla..

cikgu:betul ke?macam kek kedailah sedap sangat,selalu kek kalau budak-budak makan tak pernah habis...tapi kek ni licinlah kak..

bukan saya kata ye...
hasil kajian dari respon pelangan.harga kek-kek yang saya jual sangatlah murah..sekilo kek tak sampai pun rm60..walau pun kilonya lebih...

jujur saya kata saya tak pernah pergi, masuk apatah lagi makan..ke SR.
rata-rata pelangan berpendapat kek-kek saya rasanya macam kek yang di jual di SR..susah nak percaya ni..sebab tak pernah makan..terima ajelah heheh.orang kata bukan saya kata ye.. 

kek coklat lembab sentiasa ada permintaan.
banyak respon yang saya dapat ialah kek-kek saya tak manis sangat. pelangan suka.termasuk pelangan berbangsa cina dan india.
Harga cuma Rm12 bersaiz besar
dan sederhana besar Rm8.
permintaan yang sangat banyak sampai pengsan nak buat...bayangkan 2 hari 10 balang ini baru seorang pelangan.
selalunya saya akan bagi tempoh pada pelangan 3/4 hari..
sebalang cuma Rm25, kalau tempahan melebihi 10 balang harga akan di kurangkan kepada Rm22 sebalang.
durian crepe ikut musim..masih ada permintaan terpaksa layan jugalah..bila bukan musim harga tidak sama memandangkan payah nak cari durian,kalau ada pun bukan durian sini dan harganya pun boleh tahan...Rm12 untuk 5 ketul bersaiz medium.

12 comments:

  1. Kalau macam ini gaya kena cari pembantulah Nor. Boleh buka kedai atau besarkan ruang dapur khas buat ini aje. Seronok kakak tengok.

    Moga terus maju. Ikhlas doa dari kakak. Sebab kakak suka kalau bangsa kita macam ini.

    ReplyDelete
  2. wah kak...pandainya dalam bisnes kek mekek nie..pun nak berangan jd mcm akaklah...seronokkan....

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. rezeki tu kak... saya buat part time ja.. bab pujian tu sudah semestinya lah A kek kek homeade memang terbaik...

    ReplyDelete
  4. wah...memang kalerful habislah.huhuhu

    ReplyDelete
  5. rezeki murah ni kak.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  6. cantik jer deco kek tu... tak pandai pun hasilnya tetap cantik. Untung pandai buat business ni... rezekiii

    ReplyDelete
  7. banyak nyerrr tempahan..suke la tengok kek kek tu semua

    ReplyDelete
  8. rajinnn betulll....semua sedap....itulah dia bila usaha insyaAllah ada je rezeki Allah nk bagi...teruskan ye

    ReplyDelete
  9. akk, liya nk order kek coklat moist tue ... cam ne yer...

    ReplyDelete
  10. LiYa HaNiF :: boleh..email atau tiggal pesanan kat sini..

    ReplyDelete
  11. Hehe...teringin pulak nak rasa kek Knor ni hehe...
    Seronok berniaga kalau ada org yg sukakan Knor!

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)