Pages

Tuesday, September 27, 2016

LAYANAN NO 1


Tempahan rempeyek berjalan seperti biasa...kerja2 lain juga berjalan seperti biasa hantar tempahan,beratur kat kaunter pos laju,layan pelanggan wsp,msg dn sebagainya..alhamdulillah. ..kalau nak hidup dlm redho Allah tak payah merunggut2.jom kita cari rezeki. ..rezeki halalan toyiban.

Tengah bz mengoreng dpt wsp dri pelanggan yang nak tempah kek,lunch box,baju,kain atau shawl ..knor jenis tak suka bertangguh untuk jawab semua wsp atau cll..masa tu juga knor jawab..kalau tak tu anak2lah tolong jawab atau en abe'..tak kiralah hp berminyak atau takkkk..kita kena laju dlm bisnes ni..bkn tamak ye,tapi menghargai pelanggan. .sama ada dia beli atau tak,layanan no 1.

Itulah guna kemudahan yg ada..ada hp jawab n balas..lain klu ada hal yg tak membolehkan jawab pada masa itu..
Anggap pelanggan semua kawan2 kita..bila beli bkn habis kat situ..biar ukhwah tu berpanjangan....










jangan berhenti mengunyah ...😆😆😆

22 comments:

  1. Tak payah hantar kem motivasi macam mana nak layan pelanggan kan Nor. Marketing tempat kakak kerja ni siap kakak hantar macam mana nak tackle pelanggan - siap bayar ratus-ratus lagi. Punya nak jaga hati pelanggan.

    Nor senang aje tahu-tahu ada pelanggan yg dtg. Itulah dikatakan rezeki dari Allah. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke kak
      Nor ni bisnes kecik jer kak
      Akak bisnes besar2 sesuailah bgi motivasi kat staff tu..cuci sikit mind diorg tu hahah..

      Delete
  2. eee sedapnya peyek nanti nak order lagi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah Lya kat Melaka ada agent.
      JB ni bila nak ada agent Nor?

      Delete
  3. wah, byk betol org order..rezeki tu..1 balang bpa rm? ada bpe kping?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blg besar rm25 dlm ada lbih kurang 90 keats keping..blg kecik rm12..ada dlm 30kping tak silap sbb tak pernah kira pun,knor jual seblg..ikut blg.

      Delete
    2. wah, mcam murah je..ni area mana ni?

      Delete
  4. Rezeki betul kan kak.. alahai, sedap tengok rempeyek.. alhamdulillah rezeki masyukk...:)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Oh rempeyek knor tk pos syg..risau juga takut hancur

      Delete
    2. Oh rempeyek knor tk pos syg..risau juga takut hancur

      Delete
  6. Semoga terus sukses kak Nor, sempena tahun baru ni kan!
    ^__^

    ReplyDelete
  7. Semoga terus berjaya akak. Nampak sedap.

    ReplyDelete
  8. sy laa tu tetiba msg nk order hahahahahah

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)