Pages

Monday, September 26, 2016

HARGAI RM1


Assalamualaikum dan selamat pagi kpd orang2 hebat di luar sana.

InsyaaAllah kekalkan minda yg positif.Walaupun kita ni bukan orang berduit, bukan orang yg mampu beli sesuatu sesuka hati, bukan juga memandu kereta yg elok,bukan juga orang yg mampu makan tempat2 mewah,bercuti ala percutian mewah..bukan..bukann..

Namun keadaan itu mengajar kita untuk lebih menghargai RM1, lebih hargai baju yg lusuh dan lebih mendidik kita untuk lebih berjimat serta empati terhadap fakir miskin.


Teruskan, teruskan mendidik hati kita ๐Ÿ˜Š

Minum segelas jus mangga campur lemon dah cukup tak makan setengah hari..alhamdulillah ๐Ÿ˜Š ๐Ÿ˜Š 

12 comments:

  1. ye. positif mind.
    hidup lagi mudah

    ReplyDelete
  2. teruskan fikir yg positif... insyaAllah hasilnya semua akan positif juga...:)

    ReplyDelete
  3. Susah senang bukan ukuran bila kita nk memberi, nk buat kebajikan, ada kalanya mrk yg berada lebih berkira bila nk buat kebajikan...

    ReplyDelete
  4. Susah senang bukan ukuran bila kita nk memberi, nk buat kebajikan, ada kalanya mrk yg berada lebih berkira bila nk buat kebajikan...

    ReplyDelete
  5. Kalau kakak tak cukup segelas tu utk sehari tak makan
    Mesti nak cari makanan lagi juga Nor

    Macam mana nak didik hati ni Nor. Aduhai...

    ReplyDelete
  6. Hidup bukan bererti mengejar kemewahan semata2.
    Kebahagiaan yang utama.

    ReplyDelete
  7. Mendidik hati..
    Bukan mudah tapi perlu berusaha ye KM...

    Tentu best jus tu kan..

    ReplyDelete
  8. Sedapnya jus.. Tetiba rasa dahaga ni..

    ReplyDelete
  9. Salam subuh dari Brunei Nor cyg
    Pagi2 fikir positif ingtkan segala yg baik2
    Insya Allah yg dtg pasti yg baik belaka

    ReplyDelete
  10. Teringat pulak kita punya lemon dalam esbok yg dah lama beli tu Knor... OK tak kalau tengah period minum lemon? Rasanya tak effect apa apa kan....

    Betullah tu Knor, harapnya dapat mendidik hati dan nafsu ni.... Nak makan je kerjanya weyh

    ReplyDelete
  11. RM1 juta x kn cukup kalau xde RM1

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)