Pages

Sunday, November 24, 2013

Aku orang yang bagaimana?


Ketika mana aku solat,aku selalu mendoakan untuk orang lain,aku selalu lupa untuk mendoakan  diriku sendiri,tapi aku tak pernah lupa berdoa untuk diri untuk memohon keampunan, ampunkan aku Ya Allah.Ampunkan aku Ya Allah..ini saja yang terkeluar dari mulutku,aku tak pernah meminta selain dari keampunan.lalu orang bagaimanakah aku di sisiMu Ya Allah.

Aku mahu orang sekelilingku bahagia,diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki,terhindar dari malapetaka,dan pintar di dalam ilmu dunia dan akhirat.
kerana doa-doa inilah yang membuatkan aku bahagia Ya Allah.sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui.
Cukuplah aku jadi orang yang setia dengan doa "Ampunkan aku Ya Allah".
Kerana aku orang yang banyak dosa lampau,dulu,saat ini,yang tersembunyi,yang nampak,dan masa akan datang.Ampunkan aku Ya Allah.

Aku ialah saya,saya ialah knor....




12 comments:

  1. kak nor ibu & isteri solehah ketua bidadari abang jamal kelak insyaAllah... :)


    pss : alhamdulillah kak minggu lepas dapat out station dengan Nur, sekarang Nur dah masuk 7 bulan.. ikutkan saya pegi sorang je, tapi plan balik kami pegi sama. hee habis keje kami pegi cameron highland alhamdulillah.. terima kasih atas doa akak :)

    ReplyDelete
  2. Jika kita mendoakan orang lain, malaikat akan mendoakan kita juga Nor, itu yang terbaik.
    Sama2 kita saling mendoakaa.

    ReplyDelete
  3. Amin2... doa2 yg baik akan diaminkan oleh para malaikat juga kan !

    ReplyDelete
  4. Beruntunglah mereka yg disayangi oleh hamba Allah bernama Nor ini. Allah maha mendengar dan mengetahui Nor....

    ReplyDelete
  5. Aku juga punya banyak dosa lampau Knor....aku tu adalah saya, saya tu adalah Okje...huhu

    ReplyDelete
  6. Doa macam tu lah yang sebaiknya...doa untuk suami, anak-anak, ibubapa, seluruh umat muslin dan muslimat...Untuk kita yang paling penting, diampunkan dosa, dijauhkan siksa kubur dan api neraka, dibahagiakan dunia dan akhirat

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)