Assalamualaikum.
Nampaknya ada seorang hamba Allah yang unfollow saya.Agaknya berkecil hati dengan komen dari saya.Saya tak pandai nak bodek-bodek orang,apa yang keluar ikhlas dari hati.Biarkan ia berlalu seperti angin.Jom kita masak.
Tako
Nampaknya ada seorang hamba Allah yang unfollow saya.Agaknya berkecil hati dengan komen dari saya.Saya tak pandai nak bodek-bodek orang,apa yang keluar ikhlas dari hati.Biarkan ia berlalu seperti angin.Jom kita masak.
Tako
BAHAGIAN BAWAH
sengkuang cina
1 cawan tepung jangung (diayak)
11/2 cawan gula pasir
6 cawan air
jus pandan
BAHAGIAN ATAS
1 cawan tepung jagung (diayak)
1 cawan santan
sedikit garam
CARA MEMBUAT
1. Buat acuan dari daun pandan macam bentuk sampan.
2.Campurkan semua bahan untuk bahagian bawah dan kacau atas api hingga pekat. Tuang dalam daun yang telah tersedia sengkuang dipotong kecil.
3. Campurkan semua bahan untuk bahagian atas dan kacau atas api hingga pekat. Tuang dalam daun.
4. Biarkan sejuk dan sedia untuk dihidang.
Wassalam.
kuih tako... sedapnye... lama dah tak makan...
ReplyDeletekak....serius ni kuih kegemaran sy :) mak sy pn tau...paling suke kuih tako!sedapppppppppppnye! :D bile da habis tinggal daun pisg je belonggok...heheee
ReplyDeletebiarkn dia kak..tp kuih 2 Sedap
ReplyDeletesalam akak..rindu kat akak..kuih nie sy suka sngat..wow.nampak sedap tu wat makan petang nie..hehe..takpe sy selalu follow akak..dont worry ok..
ReplyDeletetelan ayaq liyoq nih...sedapnya !
ReplyDeletesedapnya kuih tako ni... lapar rasa perut saya ni kak...
ReplyDeletep/s: saya pun ada gak yg dah unfollow.. tetiba hilang satu.. atau mungkin dia dah remove blog dia? hehehehe
ala...sy suka sangat tako ni...my feveret!
ReplyDeletesaya sangat suka ini kuih !!
ReplyDeletetapi saya suka yg letak jagung
kuih peberet time buka puasa. inilah kuih jannah makan selama 30hari puasa. hehee
ReplyDeletewaduhhhhh terus rasa laparrrrr hehehe
ReplyDeletebila tengok kuih ni teringat masa bulan ramadhan...
ReplyDeletetapi kan... kalau kita nak mengisah tentang komen orang pun susah... biarlah kita berhati terbuka... itu lebih baik...
emmm dapnya tako lama tak buat dan makn.....emmmm
ReplyDeletebulan ramadhan selalu jumpa kueh ni atas meja makan...hehehe..
ReplyDelete