Pages

Wednesday, March 23, 2016

TENANG


Assalamualaikum selamat  pete,saudara saudari..
Hari ni cuti masak sebab kemalasan melanda..ke pasar sudah,peti ais pun penuh...tapi mood masak kelaut..
Kita tenang2kan dirilah hari ni...dengan lunch kek moca coklat layer with banana...posa ganti dah habis, nak posa sunat tak kuadd...


Nak senang rezeki masuk 'Istighfar banyak2..in shaa Allah murah rezeki,jangan banyak merungut..bebel.beruntung masih bernafas..punya keluarga ...makan cukup. Ingat sapa pun kita,di sisi Allah kita cuma HAMBA.turut perintah, tinggal laranganNya.bangun tak kala sepertiga malam mohon,sujudlah kepada Allah.jangan leka dgn dunia yg fana ni...ramai yg tertipu dgn dunia,ingat dunia ni ibarat BANGKAI.


Wassalam

#sentuhhati

11 comments:

  1. Amboi kek tu menggoda jiwa saya yang tengah menahan lapar nih

    ReplyDelete
  2. Dlam pada mencuit tangkai iman tercuit juga nafsu keinginan nak merasa kek dipaparkan itu Nor. Baik cepat hantar JB sepotong hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh kak..nti nor hantar dpn pintu ye...hihi

      Delete
  3. Knor, menggoda sungguh, nmpk melted sgt.
    Saya dh bread maker, bole buat kek juga, tapi kek asyik bantat jer, hu hu

    ReplyDelete
  4. Knor, menggoda sungguh, nmpk melted sgt.
    Saya dh bread maker, bole buat kek juga, tapi kek asyik bantat jer, hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala ye ke...bantat ni lbih tepung ni...

      Delete
  5. Seronoknya dah abis ganti posa.
    Saya jelezz!!.

    ReplyDelete
  6. Knor ni mesti kuruskan....tengoklah apa dia makan waktu lunch tu. Anak anak makan apa Knor?

    Bila Knor tunjuk kek ni kan, kita bayangkan awak buat sambil kejam mata Knor punyalah senang agaknya....

    ReplyDelete
  7. Eh tak kurus mkn mmg tk kuat..tapi efek msk sgt terkesan..bau2 tu dh boleh bgi gemok dh..hihi

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)