Pages

Wednesday, September 12, 2012

kek pelik

Assalamualaikum

inilah dia kek dulu-dulu yang saya baru nak belajar,bila tengok balik,nak tergelak pun ada,macamlah sekarang pro sangat ye.kek-kek ni untuk di makan sendiri aje,belum ada hati nak jual,tak akan ada si pembeli..nya.ada hati nak tunjuk dekat orang pulak ye.
kek blueberry,menjilat jari sungguh

kek coklat buah,selepas belajar dan belajar,akhirnya dapat tempahan..cayalah.

kek  vanila buah,buruk rupa bentuknya..licin di kerjakan anak-anak.

kek buah longan pun ada...!!pelik sungguh.

p/s masih belajar,masih minat untuk memasak.

10 comments:

  1. saye tak penah buat kek selain dr kek batik!hhahaha

    ReplyDelete
  2. macam sedap akak.. ;-)
    tahniah ada yang tempah..
    langkah pertama dah bermula..
    teruskan usaha..

    ReplyDelete
  3. Pokok Manggis DR - bukan macam sedap memang sedap tu. Kakak tengok pun tak boleh tahan nie..

    Dah anak-anak makan sampai licin sahlah sedap tu.

    ReplyDelete
  4. kite pun dlu tak reti nak buat kek...1st time belajar kek jd keras then lama2 dah ok and ade yg mntak tempahan tp sebab bz belajar terpaksa tolak la..

    ReplyDelete
  5. Mcm2 kek ada kan..kalau yg kreatif tu musim buah mungkin boleh buat kek manggis, kek rambutan atau kek durian pasti sedap...

    ReplyDelete
  6. kat rumah ni ada oven..cuma bahan2 je x penah beli...cuma beli kek yg dah siap kalo teringin nak makan :))

    ReplyDelete
  7. [PCL] -resepi agh simple2..mesti boleh buat punya..hanis pun boleh buat..:)

    ReplyDelete
  8. zie pun sekarang perasaan nak belajar buat kek membuak2.. tapi masa terhad sngt... minggu ni ingat nak join kelas kek tapi hubby macam tak bagi jer... huhu

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)