Sebelum ini ada juga membuat n3 mengenai ayam pandan..kali ini di sertakan resepinya sekali..yuk kita masak..
Bahan utama yang kena ada ialah daun pandan,yang tak ada tu kena cari di pasar le..macam saya ni.
Bahan perapan.
sos tiram
kicap manis
madu
lada hitam
lada sulah
jintan manis halus (kasar) (ditumbuk)
sos barbeque
minyak bijan
garam
gula
susu cair
bawang putih(ditumbuk)
halia (ditumbuk)
bahan-bahan ikut sukatan sendiri...
Ayam anggaran seekor di buang tulang...semua bahan perapan saya tumbuk..bukan penumbuk tangan ye..guna lesung batu .
campur semua bahan di atas,gaul rata dan perap selama 1/2 jam
cara membungkus
Siap, di goreng separuh masak dan di frozenkan...projek pada bulan puasa..ibu-ibu yang sibuk selalu, dan tak sempat nak masak tu bolehlah membuat tempahan...ini adalah projek untuk adik saya..dia juga ada membuka gerai di pasar berhampiran rumahnya di Bukit Subang sepanjang bulan puasa.
Boleh juga menghubungi saya di sini atau no phone ada tertera di blog saya...Resepi asal di turunkan untuk adik...mendapat sambutan yang hangat..
Selepas di keluarkan dari peti ais anda hanya perlukan masa dua minit untuk mengoreng..mudah dan sangat pantas...
Bahan utama yang kena ada ialah daun pandan,yang tak ada tu kena cari di pasar le..macam saya ni.
Bahan perapan.
sos tiram
kicap manis
madu
lada hitam
lada sulah
jintan manis halus (kasar) (ditumbuk)
sos barbeque
minyak bijan
garam
gula
susu cair
bawang putih(ditumbuk)
halia (ditumbuk)
bahan-bahan ikut sukatan sendiri...
Ayam anggaran seekor di buang tulang...semua bahan perapan saya tumbuk..bukan penumbuk tangan ye..guna lesung batu .
campur semua bahan di atas,gaul rata dan perap selama 1/2 jam
cara membungkus
Siap, di goreng separuh masak dan di frozenkan...projek pada bulan puasa..ibu-ibu yang sibuk selalu, dan tak sempat nak masak tu bolehlah membuat tempahan...ini adalah projek untuk adik saya..dia juga ada membuka gerai di pasar berhampiran rumahnya di Bukit Subang sepanjang bulan puasa.
Boleh juga menghubungi saya di sini atau no phone ada tertera di blog saya...Resepi asal di turunkan untuk adik...mendapat sambutan yang hangat..
Rm10 untuk 7 ketul
sedapnya
ReplyDeleteTampak sedap...
ReplyDeletenampak sedap kak..rsnya long time dulu pernah makan...:)
ReplyDeleteganti isi ikan boleh jg kn kak? or ada bahan lain yg kena tambah?
ReplyDeleteBusiness minded Nor. Ada aje idea utk dijadikan bahan utk dijual. Pandailah Nor.
ReplyDeleterm10 utk 7 ketul? murah gak tu.. nampak mcm sedap je kak...
ReplyDeletemurh dn sedapppp waaaa best yer ada resepi...nk cuba lah..tq sgt2
ReplyDeleteterasa dah lama sangat PM tak makan ayam pandan mcm tuh...huhu
ReplyDeletetq share resepi nyer yer, mg feveret KA ni !
ReplyDeletekalau sy mesti fail bahagian nak kena bungkus mcm ketupat tu
ReplyDeleteMacam senang jekan Knor... nak try buatlah...
ReplyDelete