Pages

Friday, April 10, 2020

Assalamualaikum semua blogger, so harini kita sambung pagi pkp sampai biasa sampai 28hb April ni l. In shaa Allah kerajaan dah buat keputusan yang terbaik. Kita doakan supaya rantaian covid 19 ni putus.


Tak lama lagi Ramadhan akan munculkan diri, macam yg kita tahu tahun ni tiada bazar radhan dan tarawikh di masjid macam biasa kan. Takpelah, inshaa Allah ada hikmahnya.

Kak nor nak share sikit satu item yang boleh bantu korang bulan Ramadhan nanti. Kak nor nak share tentang Sambal Segera dari Sambaleena. Sambl segera ni memang sajib ada jat rumah memasing. Simpan stok banyak2. Sebab senang nak makan sahur. Boleh buka selera nak makan sahur tau. Bukan ada satu jenis sambal je tau. Ada banyak lagi family sambal ni. Antara yg ada : 

LEVEL KEPEDASAN SAMBAL SEGERA 

Pedas Pedas Manja
Sambal Tempe

Sambal Bawang Bilis



Pedas biasa2

Ijo

Merah

Ketuk

Tempoyak

Itam



Pedasss Teroxxxx ๐Ÿ”ฅ

Kering : Bilis Rangup

Basah : Penyet , Gesek










Haa, nampak menyelerakan tak? Senang ak payah tumbuk sambal dah lepas ni. Boleh pilih je sambal mana yang korang nak. Sambalnni sangat memudahkan korang. Memang terbuka seleralah kalau nampak sambaleena ni depan mata. 

Kalau nak order boleh tekan je link bawah ni ok?


Ok, itu sahaja posting dari kak nor kalini. Harap semua jaga diri, jaga kesihatan. Stay safe and stay at home. Semoga wabak covid 19 ni berjaya dihapuskan. Semoga yang sakit sembuh sepenuhnya. Pakai mask, basuh tangan guna sabun, kat luat sanitize tangan. In shaa Allah semoga kalian sentiasa dibawah rahmat Allah. Selamat menyambut Ramadhan.
#sambalijo #sambalmerah #sambalketuk #sambalpenyet #sambaltempoyakikanbilis #sambaltempe #sambaltumis #sambalitampahang  #sambal #sambalviral #sambalterangkat #sambalexpert #samballetup #petai #sambalsedap #sedapp #makan #ogos #merdeka #nationalday #malaysia #rewards #agenstokis #agenwanted #sambaleena #ramadhan #covid19 #staysafe #stayathome 

Labels

rezeki (8) sakit (5) hadiah (4) solat (4) ilmu (3) kek (3) muhasabah (3) segmen.. (3) .... (2) Malaikat (2) Neraka (2) aktiviti (2) hati.. (2) lelaki (2) makan (2) sumber dr buku 150 wasiat Rasulullah utk wanita (2) sumber.. (2) ............ (1) AKU... (1) Adab... (1) Alien (1) Azab (1) Azan (1) Begini (1) Celaru........ (1) Iblis . (1) Jangan-jangan (1) Kerana Allah. (1) MAMA (1) PROTON PREVE (1) SEGMEN (1) Speech (1) Tasbih.. (1) Yang terpuji.. (1) ajal (1) al-Quran (1) al-kisah (1) amal (1) anak (1) anakku (1) animation (1) approval.. (1) asal (1) aurat.. (1) bau (1) berkumpul dua thn sekali (1) berniaga. (1) berniaga.. (1) bila malam (1) binatang.. (1) bumi (1) bunga. (1) busuk.. (1) cahaya malam.. (1) cake (1) culture shock.. (1) cup cake (1) dakwah.. (1) dish (1) do (1) doktor (1) dosa (1) dr buku..-- (1) dunia sementara.. (1) dunia yg fana.. (1) exam..anak-anak. (1) familyku (1) fitnah dunia (1) gua (1) hasil.. (1) hati (1) hati... (1) hidup.. (1) human (1) ilmu. (1) indahnya (1) indahnya kampung (1) insaf (1) insaf. (1) islam (1) jangan jadi kelab rakan syaitan (1) jangan main2 ye.. (1) jawab soalan (1) jemari.. (1) juadah (1) kari murunggai (1) kenduri kampung (1) kerenah anak-anak (1) lagi2 sakit..nak buat macam mana..dah tu...? (1) lukisan suami (1) manusia.. (1) masa (1) masak utk mereka yg sakit (1) mata (1) matang.. (1) matematik (1) mati. (1) maut (1) mempelam (1) menangis takut kpd Allah SWT. (1) menu sIhat..?? (1) merepek (1) mertua (1) miskin (1) muhammad (1) mumia (1) nasi beriani (1) neraka. (1) nikmat..pada buah (1) non.muslim (1) pasti.. (1) pcl n family.. (1) penyakit hati.. (1) penyakit... (1) pergi tak kembali.. (1) perihal anakku (1) perjalanan kamu wahai anak2 masih jauh (1) perumpamaan (1) pilih lauk mentah (1) polka... (1) positif (1) resepi keli (1) resepi koci labu (1) resepi tako (1) resepi tiramisu azhan.. (1) rezeki.. (1) riya (1) roh.. (1) sabar ye... (1) saja-saja (1) saja-saja. (1) santai sabtu...ahad.. (1) sedekah (1) sedikit angin (1) sehat. (1) sejarah bola sepak (1) selalu minta pada Allah dpt khusuk dlm shalat.. (1) semua kerana Allah (1) senaman. (1) solat jumaat. (1) sumber dr buku.. (1) sunny (1) syurga. (1) tegas (1) tempahan.teman. (1) tetamu/abang (1) tidur siang hari (1) timbangan (1) tip (1) tiru.. (1) ulama (1) untung nasib.. (1) yang terpuji (1)