kegemaran azhan, jus epal asam boi...projek dia petang nanti...
kerabu epal...dah habis masuk perut semalam...
bahan-bahannya; udang kering
bawang besar (bombay)
cili padi
jus limau
kacang yang di goreng dan di tumbuk kasar
sos ikan
garam
gula
caranya sama macam kerabu manggo..di hiris halus...gaul semua bahan..udang digoreng tanpa minyak dan di tumbuk kasar.perah jus limau..gaulkan kesemua bahan...akhir sekali taburkan kacang..
sedap di makan begitu saja...tekak tak berapa selera...ini jadi pilihan menu berbuka...juadah hari ni...tengah memikiou...
kak macam mana buat jus tu. blend apple then campur dengan asam je la eh
ReplyDeleteFazleyatul Aini-ha ah blend aje n tapis..lps tu masukan sebiji asam boi...sedap di minum sejuk2..yg batuk faham2 ajelah ye..
ReplyDeletesedapnya
ReplyDeleteGLUP!
ReplyDeletekak nor kecuuuqqqqqqqq
ReplyDeleteAhli keluarga Nor tak perlu bimbang sebab pakar masak dia ada aje idea nak buat apa utk iftar..
ReplyDeletetak pernah lg makan kerabu epal nie..tp tgk knor buat ni jd terliuq lak..:)
ReplyDeleteKecur liur ni kak.
ReplyDeletejus epal buat berbuka pergh!!boleh menyegarkan badan
ReplyDeleteWah sedap ni kerabu epal :-)
ReplyDeleteyummeh..slalu mkn kerabu mangga je..cm best je nk try kerabu epal
ReplyDeleteMmg pening nk mikiau menu kan Knor!
ReplyDeletex pernah makan lg kerabu epal...
ReplyDelete