Pages

Tuesday, April 26, 2016

BANYAK SINANG ITU OLANG

Yokkk udah soree...hello everyone
Assalamualaikum. .waras semuanya ya...
Dah petang maknanya kena minum petanglah ni...tunggu ye cempedak nanti petang kita bersauna dlm kuali...

Cempedak madu sekilo rm7 dah timbang2 rm15 agak murah jugakan...

Hari ni banyak sinang..kita masak2 pahtu tayang2...ustaz kata takpe kalau satu kepala..satu hati,satu jiwa..blog knor ni tak pamosss pun..duk kaki bukit jer pun...masak pun dari sumber alam.. (memang pun..kan..)

Suami kata jgn makan udang kerap sangat nanti macam2 penyakit hinggap,kolestrollah,goutlah..gatai2lah..resdunglah..tapi mana boleh tahan tengok udang segar dan besar tu..takkan lalu jer kut depan udang tu..lama dah mengidam nak makan rendang udang nogoqhri sembile...
Resepi mudah letak cili api banyak2 kasi pedas pastu wajib kerisik dan sikit santan..knor buat rendang jenis bertumis hingga naik minyak tahan lama sikit...


Sayur kobis goreng gitu2 jer..satu dunia pun tau masak ginikan..tumis bawang garing2 campak jer kobis tu dlm kuali hitam lepaih seminit angkat...tak payah lama2 nanti tak krokk krakkk..



Ini lauk petang semalam masak lemak strawberry masam manis...

Ok kawan2 semua jangan kecur ye...semua enting ajer masakkannya...kalau kocek penuh belilah senang...banyak sinanglah itu olang...

Wassalam


12 comments:

  1. Knor ko bio betul, masak lemak stroberi, ada ke? Ke pencuci mulut, heh heh..saya tk kretip masak ni sbb tu tya.

    ReplyDelete
  2. Yang last tu puding ke masak lemak strawbeery KM..
    Biar betul..
    Yang masak masam manis strawberry tu percaya jugaklah sebab pernah masak..

    Rendang udang tu pun sodap :)

    ReplyDelete
  3. Masak lemak strawberry? Nor ni biar betul:)
    Bubuh cili bebanyak juga macam udang itu ke haha....

    ReplyDelete
  4. Masak lemak strawberi.. First time dengar nih...

    ReplyDelete
  5. masak lemak starwberi tu lauk???? betul ke ni? nak cuba buat buat pun rasa mcm xberani aihhh...><

    ReplyDelete
  6. Nor..acik orang negori..tapi sampai dah pencen ni ha belum sekali pun acik buat rendang udang nor..makan pernah..lepas makan tu teringin nak buat..tapi dah balik rumah lupa..sampai la nor tunjuk gambar ni teringat balik..biasa rendang kerang pernah la acik buat

    ReplyDelete
  7. Masak lemak udang tu amboilah mabeles betul.huhu..masak lemak strawberi tu biar betul.macam puding aje kejadiannya..semuanya pun buat jejes air liur..sayur tu pun sedap.emm.hehehe

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap strawberry tu. Masak masam manis yea akak.

    ReplyDelete
  9. Assalam knor.... yg penting kena rajin bikinlah kan... seronoklah anak2 yer dpt mak yg pandai dan rajin masak he3

    ReplyDelete
  10. Alamak terliur pulak tengok rendang udang tu. Nak buatlah nanti hihi....wah semalam sure makan bertambah kan....
    Knor mana dpt stroberi tu....baru turun CH ke?

    ReplyDelete
  11. Alamak terliur pulak tengok rendang udang tu. Nak buatlah nanti hihi....wah semalam sure makan bertambah kan....
    Knor mana dpt stroberi tu....baru turun CH ke?

    ReplyDelete
  12. yg strawberi tu ada lg x kak? hahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.