Bismillah.
kata nak hidup dalam redha Allah tapi kenapa banyak sangat MERUNGUT.
meh...try ni... hahaaaaa
semalam..semalam..semalam..
berbuat sesuatu mengikut mood yang sedikit rajin...maaf,bukan niat nak kecurkan air liur sahabat cuma nak bagi idea juadah berbuka petang nanti...alhamdulillah rata-rata ramai yang berpuasa semalam dan hari ini...
kata nak hidup dalam redha Allah tapi kenapa banyak sangat MERUNGUT.
meh...try ni... hahaaaaa
semalam..semalam..semalam..
berbuat sesuatu mengikut mood yang sedikit rajin...maaf,bukan niat nak kecurkan air liur sahabat cuma nak bagi idea juadah berbuka petang nanti...alhamdulillah rata-rata ramai yang berpuasa semalam dan hari ini...
bila anak-anak buat beginilah jadinya penuh dengan gula..
semua pun pandai buat donut..kan
buat bentuk bulat,goreng,belah bahagian tengah n sumbatkan kastard
Resepi kastard:
2 sudu besar kastard
1 cawan susu cair
1 sudu kecil vanila esen
sedikit garam
2 sudu besar gula atau lebih terpulang nak manis mana...
Caranya:campurkan semua bahan sebatikan..
mula mengacau dengan api perlahan sehingga memekat.
Sambal sardin
sardin ( ayam brand)
5 tangkai cili
sedikit belacan
1bawang besar
1biji bawang putih
1 biji tomato
garam
gula
Caranya:
kisar cili,segala bawang dan belacan.
tumis hingga naik minyak,masukkan sardin tomato garam dan gula.
kacau rata dan angkat. sejukan.
Untuk adik-adik SPM.
Banyakkan doa serta jaga solat 5 waktu.
Tenangkan hati dengan zikrullah.Tawakkal kepada Allah ye.
sedapnya
ReplyDeletebak sket ! hihi
ReplyDeletememng menarikwpun pertam kali sy tgk..terjejeh jgk liur nie..hehehe..kreatiflah knor..kalau ade baki keraajinan inshallah sy punnak cuba,...
ReplyDeleteManalah sempat nak buat petang balik kerja ni Nor. Berbuka di JB ni pukul 6:52 tau. Cepat kan. Bebudak pun suka puasa sebab bukanya cepat.
ReplyDeleteKakak nak sardin 5 ketul, kastard 5 ketul hihi...
Kakzakie-takpelah kak zakie..singgah psl mlm jer..hihi
ReplyDeletedonat sambal sardin...
ReplyDeleteHmmmm..baru ni..
Boleh try...
Bukan saya la, wife saya try buat..
Hihihih
Sedapnyer...meleleh kastadnyer tu....mai sikit...
ReplyDeletekuih ni saya panggil pau goreng . dintikan sambal ikan bilis , perghhh ... teringat zaman sekolah dulu beli di kantin ...
ReplyDeleteeh, yg inti kastard tu boleh try ni, alamak, takde mauripan lak, hmmm..in shaa Allah lain kali, he he.tq knor
ReplyDeleteSedapnyaaa!!. Klu dekat, sy oder je ngan K.Nor... malas nk buat.
ReplyDeletesedapnya ... nasib baik dah tk g gombak..klu tidak sure singgah tempah kt knor...
ReplyDeletewah, blog ni berwajah baru lagi....
ReplyDeletesedap nampaknya menu Knor ni..
Adoiiii dah macam teringin pulak nak buat donut sardin tu tau Knor
ReplyDelete