Pages

Sunday, November 30, 2014

Crackers Cheese Cake

Assalamualiakum sohabat soleh dan solehah...
"Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get". ~ Forest Gump.

Bahan-Bahan
250gm krim keju
125ml whipping cream  - di pukul hingga kental
2 sudu besar susu pekat manis
160gm biskut cracker Julie"s
 1/2 cawan susu segar
biskut gula atau biskut butang (nostalgia sungguh)

Cara-cara :
Pukul krim keju,whipping cream dan susu pekat manis . Putar hingga sebati. Kemudian kaup balikkan  hingga rata.
Atur memenuhi dasar loyang.
Ratakan adunan krim keju di atasnya.
Ulangi menyusun dan melapis sehingga habis. Hias dengan biskut butang  di atasnya.
Simpan di dalam peti sejuk semalaman.

Loyang loose base tin

8 comments:

  1. Lawa pilihan warna..

    Setuju, nostalgia betul biskut ni. Kecil2 dulu makan yang gula kat atas je, yg kat bawah buang. Sekarang bila ank buat macam tu, tahu pula nak marah anak. Haha

    ReplyDelete
  2. tak sangka saya, biskut cracker ni pun boleh di buat kek

    ReplyDelete
  3. Oh... kakak dah selalu buat Nor tapi tak kreatif macam Nor buat siap ada biskut jambul warna-warni... cantik!

    ReplyDelete
  4. saya pun dah buat, tapi guna biskut marie, sedap juga, tapi tak berani makan banyak, banyak kolestrol, kata kzakie, he he

    ReplyDelete
  5. kak nor ada smpn kn utk sy sepotong kan? kan? ;-)

    ReplyDelete
  6. senangnya... campur campur biskut dah boleh jadi kek... kalau lah saya pandai buat kek kan ke best

    ReplyDelete
  7. Cantik nampak. Rasa nak cuba aje. Mesti sedap ni kan akak.

    ReplyDelete
  8. Lama jugak tak buat cheesekut ni Knor..
    Ohhh sungguh nostalgic lah biskut butang ni, tempek kat blog lagilah tambah cantik, tarik dan tertarik...

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.