Pages

Monday, July 7, 2014

BOLEH PERCAYA KE,DENGAN RESEPI YANG BERLAMBAK DI BLOG...?

Assalamualaikum.
sudah tengahari... rupanya..

Kesian dengan sahabat kita ni...jangan marah ye soo aunty nukilkan di sini... gara-gara mengikut resepi aku..aku salah atau soo yang salah..

  • June 28
  • Nor Ahmad
    Nor Ahmad

    tak tau la soo..klu kek gini..bancuhan sikit jer sebb dia naikkan..
    jadi ke tunjuk le yg udah di bake..
    rasanya aunty dpt dlm 20 biji gitulah..tak ingat le soo..byk sgt asyik membakar jer..heheh
  • June 28
  • Soo Kin Wah
    Soo Kin Wah

    Aunty, soo jd
    Tp kan, tgk ni ya starting cntk n gemuk je lps keluar dah kecut

14 comments:

  1. kita ikut resipi pun selalu x jd..
    pasalnya.. x pernh ikut betul2.
    baca bahan je.. kdg kaedahnya x bca.
    lepas itu asyik short cut je kaedahnya.
    org suruh pkl telur smpai kmbng.. kita g blender. org suruh masuk sikit2 tepung.. kita g tuan semua..
    ha..ha..
    kekonon terror.

    ReplyDelete
  2. Kekadang kena cuba banyak kali baru jadi knor.. boleh juga faktor telur yg digunakan, ada A,B,C ikut size gredkan tu ada yg jadi ada yg tak jadi..

    ReplyDelete
  3. saya pun selalu knor ikut resepi pun masih tak jadi. kadang resepi dalam buku lgi. mungkin takde bakat memasak. tak pandai nak agak2

    ReplyDelete
  4. Kena buka kelas ni Nor..
    Belajar kadang kalau tak hands-on memang tak sama..

    ReplyDelete
  5. susah jgk sebenarnya nak belajar drp baca resepi..kena gaklah tengok orang buat..baru cepat paham..

    ReplyDelete
  6. kalau 10 org memasak resepi yg sama,bahan2 yg sama banyak,kaedah yg sama..akan menghasilkan 10 jenis rasa...memasak ni bergantung pd air tangan jugak..

    ReplyDelete
  7. Kita tgok Chef Wan kat Tv pun
    Apabila kita buat sendiri tak berapa nak jadi
    Nak berguru ni kena jumpa orgnya secara life.
    Jadi Soo kena jumpa K.Nor

    ReplyDelete
  8. Adoii..mcm2 peel...biasa la kak...:)

    ReplyDelete
  9. memasak kena ada bakat dan cita rasa.org berbakat tengok dan rasa dah tahu apa dan berapa bnyk bahan dia dah tahu..

    ReplyDelete
  10. Masalah sebegini mmg lumrah, kita sbg blogger hanya mampu menyumbang resepi, selebihnya.. mereka perlu ada usaha utk mempraktikkannya sendiri. Practise make perfect.

    *rasa2nya tepung tu dah masuk angin kot?.

    ReplyDelete
  11. Akak kena buka kelas masakan macam ini. Boleh belajar terus..

    ReplyDelete
  12. nk masak kena buat byk2 kali...baru nampak hasil yg bagus...

    ReplyDelete
  13. Hehe...nak tergelak jugak ni....Pakar kuih tentu tahu jawapannya tu...ye dak Knor hehe

    ReplyDelete

Terima kasih banyak-banyak kesudian anda datang ke sini,saya amat menghargainya.